От х:

Днес в x:

Срещу 15 лв: Синьо лято за децата на Хасково

Стотици деца получават плувни умения в програмата

Община Хасково организира десетдневни курсове по плуване за ученици “Плувно лято 2012”, съчетани с обучение по превенция против водния травматизъм сред децата .

Курсовете ще се провеждат в плувен комплекс “Лебеда”. Учениците, желаещи да посещават курса, заплащат такса от 15 лв., определена от собственика. Курсовете които са ежегодни се водят от квалифицирани спасители и преподаватели по плуване.

По списъци, предоставени от директорите на общински училища, желаещите да посещават курсовете ученици ще бъдат обучавани по следния график:

От 04.06.2012г. до 17.06.2012г. – за ученици от III клас

От 18.06.2012г. до 01.07.2012г. – за ученици от IV клас

От 02.07.2012г. до 15.07.2012г. – за ученици от V и VI клас

За десет дни е невъзможно да се стане добър плувец, но може да се придобият основни умения за да могат децата да се държат над водата и да се даде добра база за овладяване на тъй-ценното умение, смятат водещите занятията инструктори. Същевременно се внушава у децата респект към водата и се свежда до минимум безразсъдното къпане във водоемите, особено неохраняемите. Както е известно, на територията на обэщина Хасково има над 400 язовира и микроязовира, в огромното мнозинство-неохраняеми. Затова самосъзнанието е много важно.

Мерките изглежда дават резултати. В последните години липсват случаи на удавени деца. Последната трагедия в региона бе с двете загинали момичета в яз. Мандра през август 2010-та.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини