От х:

Днес в x:

Мълния порази 12-етажника на Раковски, чупи тераси и изгаря плазми

Най-високият блок на "Раковски" често става жертва на бурите. Преди година, щорм отнесе рекламно пано

Мълния падна директно върху 12-етажния блок на булевард "Раковски" преди минути, сигнализираха наши читатели, живущи в същия блок. Заради добрите гръмоотводи, щетите са минимални. Повечето по ниските етажи дори не са усетили удара, който иначе изкарал акъла на хората от последните три нива.

За бившият следовател Иван Жеков, мълнията се разминала само с изпочупени стъкла на остъклената тераса. Стопанинът бил оставил вратата към терасата отворена, за да влезе живителния озон, съпътстващ подобни бури. Заедно със свежия въздух обаче нахлуло и мощно статично електричество. "Сякаш мълнията влезе при нас" обясни с  чувство за хумор Жеков. За щастие стъклата на терасата му били армирани и не се разхвърчали. Само се сдобили с широки пукнатини. Все едно, трябва да се сменят, но друго не пострада, философски обясниха обитателите на апартамента на 9-я етаж. Техни съседи обаче не се отървали толкова леко. За дългогодишният спортен деятел и настоящ учител по физическо Тихомир Трандев, ударилата мълния е с равностойност един плазмен телевизор. Трандев живеел на същия етаж.

Минимум 20 литра на квадратен метър се изсипаха над Хасково тази вечер. Бурята се очаква да спре преди полунощ, макар че дъждът може да продължи в умерено темпо до сутринта. За вторник сряда и четвъртък, за Хасково синоптиците предвиждат превалявания придружени с гръмотевици. За областта е обявен червен код.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини