От х:

Днес в x:

Одрусаха Виваком с 1000 лева за развален телефон

Хасковският районен съд потвърди глобата от 1000 лева, наложена от Комисията за защита на потребителите на „БТК“ заради развален телефон на хасковлийка.

През 2010 година С. Митошева купила на лизинг телефон „Сони Ериксон“ от магазин на „Виваком“ на ул. „Сан Стефано“, но година по-късно новият телефон отказал. На 11 април 2011-а тя отишла в магазина и направила рекламация.

Апаратът бил приет за поправка, но месец по-късно се оказало, че не е готов. Няколко пъти жената се разкарвала до магазина, но апаратът отново не бил пристигнал. Предложили й нов телефон, но Митошева отказала и поискала да развали договора, както и да й бъде възстановена платената сума, поради неспазване на 30-дневния срок за поправка на телефона. Подала и жалба в Комисията за защита на потребителите, откъдето одрусали компанията с 1000 лева глоба.

След като разглежда казуса, районният съд се произнася, че фирмата не е изпълнила задължението си да поправи телефона в едномесечния срок и потвърждава наказателното постановление на Комисията за защита на потребителите.

На възражението на „Виваком“, че Митошева не е имала право да иска разваляне на договора и възстановяване на сумата, съдът отсича, че това не е предмет на спора. Освен това отбелязва, че глобата за подобно нарушение в закона е в размер от 500 до 3000 лева. Магистратите намират, че санкцията е правилно определена и то в благоприятен за дружеството вариант.

Решението на районния съд може да се обжалва пред административния.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини