От х:

Днес в x:

7 литра дъжд измиха предизборния асфалт на „Акация“

Така изглежда Акация след половинчасовия порой вчера

Половин час порой вчера се оказа достатъчен за да зейнат отново окопите по известната като най-разбитата хасковска улица „Акация“. Ливналият дъжд не бе много като количество - само 7 л/кв.метър, но бе напълно достатъчен да изкърти бордюри и раздроби асфалт. Интересното е, че става дума за сравнително скоро положен асфалт. Две седмици преди изборите миналата година, улицата бе старателно закърпена, за пръв път от 3 мандата, по думите на живеещите на "Акация". Оттам признаха, че със завист гледали съседната улица Ястреб от квартал Република, чудесно асфалтирана през 2007-ма година. Миналата есен обаче, живущите на Акация решили че слънцето огряло и за тях. Пътна техника започнала да запълва дупките с чакъл и да полага асфалт. Не ставало дума за цялостно асфалтиране, но поне улицата се изравнила. До вчера. 

„Елате да видите в какво сме се превърнали. Все едно някой е бомбардирал“, гласи сигналът на наш читател от Акация.

Прелестите ни посрещат още на входа откъм ВиК. В дълбоките ями там се е запазила вода от снощния дъжд. Гумите на преминаващите автомобили потъват до средата. Шофьорите напредваха с 5 км/час като се молеха да не закачат шасито.

Между блоковете 5 и 9 вода нямаше. Имаше камъни бордюри и остатъци от мазилка. 20 метра по надолу вече нямаше дори и остатъци, по простата причина, че никога не е имало настилка. 

На Акация живеят около 400 семейства хасковлии. Свикнали са да се надяват на асфалтиране само по избори и то не от всички избори. Обърнали са го на майтап. Тяхната улица била единствената по която не минавали каруци. Просто и конете се плашили от дупките. Децата пък били в безопасност от ПТП-та, щото само шофьор тръгнал за морга може да прекара колата си по Акация. „Поне сме №1 в нещо“ пошегува се млад мъж, визирайки миналогодишното заглавие в Haskovo.net, по същата тема-“Няма какво да говорим: „Акация“ №1 по дупки“.

Г.Христов

Новоположения асфалт се е натрошил на парчета
Огромни дупки в началото на улицата още пазят вода от снощи
На места е останал само чакъла
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини