От х:

Днес в x:

Конфискуваха мръвката на "Република", дадоха я на екарисаж

Суровината за дроб сърмата виси на ченгели

 Инспектори на агенцията по храните са изгорили 55 килограма агнешко и пилешко месо конфискувано от масирана акция непосредствено преди гергьовден. Мръвката е била продавана на открито без каквито и да е разрешителни, нямала е произход на стоката, етикети на български език. Продаването на открито, пък е в пълен разрез със санитарно-хигиенните норми. Шампион е било физическо лице от Хасково. На импровизирана сергийка били нахвърляни 23 кила агнешко и 7 кила пилешко. Щандът е бил накацан от мухи и гладни роми. Алъш веришът е вървял с пълна пара.

Проверката на Агенцията е сполетяла Махалата в събота 5-ти май. Нещо подобно се случи и непосредствено преди Великден. Тогава също бяха заловени търговци продаващи на открито и бяха съставени актове. Да събереш пари от Република обаче е мисия невъзможна, под сурдинка признават и инспектори и полиция. Половината там нямат постоянен адрес, другата половина лични карти и всички са по бедни от индусите от гетото в Бомбай и по-гладни от сомалийчетата в африка. Наказателните постановления дори не могат да се връчат. Търговците пък вадят месото, веднага като видят гърба на контролните органи.

Този път агентите подходиха радикално. Мръвката е конфискувана и още на следващия ден-предадена на екарисаж.

Общо 92 проверки са извършили от хранителната инспекция по време на празниците. Наложени са 11 акта. Физическите лица са глобени с 1000 до 2000 лв, юридическите от 2 до 5 бона.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини