От х:

Днес в x:

Багери захапаха ресторанта на Кенана

Багери събориха тази сутрин незаконните пристройки към ресторанта на Кенана, собственост на бизнесмена Андрей Андреев. Работниците събаряха склад за строителни материали и отпадъци, охранявани от неколцина униформени от „Общинска полиция“. На мястото бе и шефът на отдел „КОРЗ“ в община Хасково Милен Китин.

Той обясни, че общината просто разчиства незаконно оградена част от парк „Кенана“. „РДНСК веднъж вече бутна масивната незаконна ограда, но собственикът направи нова, телена. Сега бутаме пристройката и изнасяме оттам строителни отпадъци и всякакви вещи, складирани зад ресторанта. Искаме за „Китна Тракия“ тук да е разчистено и да се освободи алеята“, добави Китин. Той уточни, че това се прави по заповед на кмета. На бизнесмена бил даден срок да го стори сам, но той не го е направил. Сега разходите по разчистването ще му бъдат начислени и Андрей Андреев ще трябва да ги плати.

„Цялата работа е, че кметът иска да фалирам. Иска да ми вземе и лятната градина. Водя дела срещу общината, но те не чакат да се произнесе съдът, а бързат да бутнат всичко предварително“, бе мнението на собственика на ресторанта Андрей Андреев.

Haskovo.net припомня, че през лятото на миналата година багери на РДНСК събориха и големия екран на лятното кино, издигнато в средата на изкуственото езеро. Оказа се, че е построен незаконно, без разрешително. Самият Андреев не отрече този факт, на настоя, че от общината с години бавят документите му. От три години имал 8 заявления, които били без отговор. Заместник кметът Недялка Станева тогава провери случая и обясни, че според закона първо трябва да се събори незаконно построеното, преди да се издава разрешително за ново строителство.

Тодор Кръшков

Собственикът на ресторанта Андрей Андреев
Бизнесменът отблизо наблюдаваше изнасянето
Така изглежда задният двор на ресторанта
Шефът на КОРЗ Милен Китин също наблюдаваше отблизо работата
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини