От х:

Днес в x:

ВиК-Хасково си търси 2.7 млн. лв. от борчлии. Черен рекорд по смъртност. Преглед на регионалния печат

ВиК-Хасково си търси 2.7 млн. лв. от борчлии, челно заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Данните са от шефа на водното дружество Петко Стойчев. Той предупреждава, че тези дни екипите тръгват на проверки за байпаси за поливане, стартира и кампания за събиране на дължимите суми.

10 лева такса да минеш по път-убиец, анонс над главата на вестника, темата е водеща на 2-ра. Става дума за пътя Гълъбово-Симеоновград, който е в ремонт. Пропускат се само автомобили на местни хора с документ от общината в Симеоновград, но услугата за пропуска струва 10 лева.

Обесен над подлез стресира шивачка, заглавие над главата на изданието. За вчерашния труп, намерен до завод „Мир”. Самоличността на мъжа, на видима възраст 55-60 години, все още не е установена. Гледката на висящия труп стресирала шивачка, тръгнала на работа.

Областта се стопи с 10 000 за година, друг акцент от първа страница. Данните са от местната статистика. За община Хасково намалението е с 2424 души (цифрите някак странно съвпадат с регистрационния номер на джипа на кмета).

Днес режат лентата на новата автогара в Димитровград, съобщава на втора страница вестникът. Церемонията е от 11.30 часа.

Залепиха пред съда снимки на жертвите на Черния Великден, акцент от трета страница. От няколко дни снимките на шестимата загинали младежи стоят залепени пред сградата на Темида в Хасково, където днес се провежда поредното заседание срещу Данаил и Живко.

Хасково иска Агенцията по лозата и виното, водещо на 4 страница. При разселването на държавните агенции и части от министерства из страната областният град може да се уреди с шефовете на виното.

Димитровградските рускини на първа линия за патриарх Кирил, заглавие на 6-а. За групата от региона, заминала за София да види руския патриарх.

Черен рекорд! 24.9 промила смъртност в областта, чело на първа страница в „Хасковска Марица”. За вчерашния брифинг на статистиката, на който бяха изнесени данни за демографската ситуация в региона.

Бойко и Галактион откриват Център за бежанци в Пъстрогор, друг акцент от 1-ва. Това е първият транзитен център в страната, а изграждането му бе съпроводено с редица скандали.

Клошар се обеси в подлеза до „Мир”, черната новина от вчера е над главата на вестника.

Данъкоплатци: Никога повече застъпници на избори, водещо на 2-ра. Вчера бе последният ден за подаване на данъчни декларации. Застъпници от последните избори изпаднали в ситуацията да изгубят надника за цял работен ден, за да декларират 20 лева хонорар.

Крийте кошерите на Гергьовден, ще морят гъсениците, друго заглавие от 2-ра. На 6 май ще се пръска с препарати против гъсеници.

Вандали трошат надгробни плочи в Любимец, водещо на 3-та. За варварските набези алармират жители на градчето. Предвидени са средства за нова ограда, обяснява кметът на Любимец.

Данните от статистиката са темата на 5 страница. Заглавието е „С 9 172 души се стопи населението на областта за година”.

Ангел Райчев „шампион на шампионите” в трибоя, на спортната страница. Хасковлията счупи всички рекорди на републиканското първенство по силов трибой за юноши до 18 години в Дупница.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини