От х:

Днес в x:

Спешно отделение заменя българската военна слава

Филмовата програма акцентира върху съвременните постижения на Българската армия

Документалният филм „Спешно отделение-мисия в Кабул“ ще завърши седмичната програма по прожекция на българско военно документално кино, която стартира днес във военния клуб на ДНА. Кампанията за възвеличаване на бойната слава на българската армия е по повод на празникът на въоръжените сили 6-ти май. Инициативата се осъществява за пръв път в страната по идея на военния министър Аню Ангелов.

Навръх Гергьовден са планирани само прожекции на филми за задграничните мисии на новата Българска армия, както и такива илюстриращи евроатлантическата и ориентация. Като например, съвместното военно учение Бриз, проведено миналата година с натовски части в акваторията на Черно Море. Тъй като празникът на БА е именно 6-ти май, това явно се определя като кулминацията в славната история на родните въоръжени сили. Филми за историята на различните родове въоръжени сили и историческите върхове на българското военно дело, са в подгряващата програма от предишните дни или въобще ги няма.

Прожекцията на българско военно документално кино се осъществява едновременно във военни клубове в 30 града на страната. Ежедневно са планирани по 2 прожекции на късометражни ленти-от 14 и 17 часа.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини