От х:

Днес в x:

Арестуваха трима бандити, изнасилили и убили старица

Полицаи от Тополовград съвместно с колегите им от сектор “Криминална полиция”-Хасково, пожарникари и гранични полиции арестуваха трима жители на тополовградското село Срем. Д.А/33г/, брат му Х.А/31г/ и З.Г./21г/ са насилили и убили 82-годишна жена от селото. Това съобщиха от областната дирекция на МВР в Хасково.

На 29-ти около 11 часа в дежурната част на полицейското управление е получен сигнал от кметицата на селото, че самотно живеещата жена не е в дома си и пред входната врата на къщата й на улица „В.Левски” са разхвърляни вещи и покъщнина. Веднага на мястото е изпратена оперативна група, която е открила капки кръв около къщата и в самата сграда. Сформирани са екипи за издирване на старицата. В 15 часа трупът й е открит на брега, на река Тунджа, на около 300м.западно от с.Срем. При извършения първоначален оглед на трупа от съдебния лекар е установено, че тялото на жертвата е с черепно мозъчна травма, причинена от твърд предмет, гръдна травма и множество охлузвания по ръцете и краката. Съдебният лекар е установил и изнасилване. Веднага са започнали действия по разкриване на извършителите. Късно вечерта полицейските служители задържали младежите като заподозрени.

В хода на процесуалните действия става ясно, че в 01,30 часа на 29-ти тримата след употреба на алкохол решили да проникнат в хранителен магазин намиращ се на главната улица на селото, за да го оберат. Проникнали в него, но не намерили пари. В последствие решили да влезнат в къщата на жертвата, намираща се в близост до магазина. Тримата заедно прескочили оградата на къщата и почукали на прозореца до входната врата. Жената се събудила, светнала лампата в коридора и отворила входната врата. Тримата я изнасилили и й нанесли множество удари в областта на главата и гръдния кош. След деянието взели каруцата на братята, сложили жената на нея и я откарали към река Тунджа, където я изхвърлили.

След това се прибрали по домовете си.

В хода на работата са иззети следи и пръстови отпечатъци от магазина и дома на жертвата, които си съвпадат. Последвали са претърсвания в домовете им, от които са иззети дрехи и обувки на тримата извършители, по които има следи от извършеното престъпление.

Познатите на органите на реда с проявите си са задържани с постановление на прокурор от Ямболска Окръжна Прокуратура за 72ч.

Д.А. има 40 регистрации за извършени множество кражби, хулиганство, управление на автомобил след употреба на алкохол, блудство с малолетно лице, вещно укривателство. Същият е изтърпял наказание лишаване от свобода общо 5 пъти като последно е излязъл от затвора на 17.04.2012 г.

Х.А. има общо 4 криминални регистрации за извършени кражби при отегчаващи вината обстоятелства и е изтърпял наказание лишаване от свобода за срок от 3 месеца през 2005 год.

З.Г. е регистриран за секс с малолетно лице под 14 год. , за което има ефективна присъда пробация за срок от 7 месеца.

Повдигнати са им обвинения и вчера са разпитани пред съдия в Окръжен съд – Ямбол. Тримата са приведени в следствения арест на гр.Елхово.Образувано е досъдебно производство.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини