От х:

Днес в x:

ТОХ-а подготвя новите господари на готвачите

Настоящият и бъдещите Lord of the chefs

Тихомира Генева и Цветелина Димова от Професионалната гимназия по туризъм, известна още като ТОХ-а, тушираха вкусовите рецептори на квалитетно жури оценяващо най-добрите готвачи и сладкари на България. Двете дванайсетокласнички забъркаха такива вкусотии, че единодушно бяха оценени с призови места на националното състезание „Панорама на професионалното образование“, което се проведе в Пловдив. При това ги оценяха имена като Шван Манчев, водещ на кулинарното предаване „Черешката на тортата“ и всеобщият любимец шеф Борис Петров, един от журито в популярното кулинарно риалити Lord of the Chefs, както и други експерти от Българската асоциация на кулинарните готвачи.

Тихомира от 12 „г“ клас, стана втора в категорията „Най-добър млад хлебар-сладкар“. Тя заслужи адмирации с перфектните си сусамови пеперуди и шоколадов десерт. 

Ако е вярно, че любовта на мъжа минава през стомаха, Цветелина от 12 „б“ тепърва ще акумулира много обич. Тя приготви уникално уникално свинско бон филе, сьомга и десерт с ягоди маскарпоне. Както се казва, как да не я обича човек. Тоест, мъж. Измежду десетки конкуренти на Панорамата, Цвети спечели 3-то място.

Момичетата получиха грамоти от Министерството на образованието, младежта и науката и сертификати от Българската асоциация на професионалните готвачи.

Г.Христов

Отбора на Тох-а
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини