От х:

Днес в x:

Янки бомбардират хасковско. Преглед на регионалния печат

"Янки хвърлят авиобомби над Корен" чело на "Хасковска Марица". Американски ескадрили порят небето над областта и разиграват бомбардиране на наземни цели, базирани на полигона в Корен. Румънски Миг-ове се опитват да ги свалят, а български изтребители пазят янките. Кипят въздушни боеве, преодоляване на противовъздушна отбрана, тактически прехвати и бойни заходи. Всичко това е част от сценария на "Тракийска звезда 2012" най-мащабното авиоучение за годината в България. Съвместни авиоучения с янките имаме от 2005-та година. Участват към 100-на самолета-Миг 21, Миг 29, Су 25 F 16 и транспортни "Спартан". ДВигателите им ще оглушават хасковлии до 11-ти май, когато е завършекът на учението.

"Сводници бият ученици в центъра на Хасково". Съжаляваме че трябва да повтаряме заглавието на Haskovo.net но явно и колегите са мислили по абсолютно същия начин. Впрочем според тяхната инфхормация, сводниците си бият редовно ученици.

Във въпросният инцидент от четвъртък вечерта, две деца от гимназията по дървообработване и строителство се счепкали с неколцина роми с обичайно седалище пред хасковският бизнесцентър. Не се знае кой е започнал пръв, но се знае кой е набит-18-годишния Милен и 17-годишния Румен. По думите им, безпричинно ги нападнали тумба роми и ги напердашили. Само случайната намеса на охранител от хасковско заведение ги отървал от по-сериозен бой. Пред полицията пък ромите твърдят обратното-момчетата ги обиждали на мангали и самите те почнали разпрата. Ченгетата пък отчитат разминавания в показанията. Децата не били 2, а 3 и първоначално се разправяли само с ром. При това информацията на униформените е от първа ръка-техен патрул бил минути преди това на мястото на инцидента и мимиходом разпръснал групичка сутеньори и проститутки. Единият тръгнал към пешеходния мост до театъра и точно там засякал младежката група. Ченгетата обаче подминали, бед да подозират кютека, който ще се разиграе след малко.

Децата са с кръвонасядания и скъсано ухо. Това е лека телесна повреда. Евентуално наказателно производство може да бъде възбудено само по преценка на прокурора. Разбира се потърпевшите могат да си завеждат граждански искове.

"Бутиков букет донесе отличие на ПГДС "Иван Асен 2". Наградата е от панорамата на професионалното образование. Букет от рози, оформен като музикалния ключ "Сол" донесе първото място на отбора на строителната гимназия.

"Тополовград на бунт заради лоши пътища" .Тополовград скочи срещу безобразните пътища в общината, заради които майките вече отказват да пускат децата с училищните автобуси. Особено окаян е пътят за Стара Загора. Тъй като от години никой не им обръща внимание, тополовградчани са готови системно да блокират пътищата през общината, че дано някой забележи проблема. Заради разбитите пътища, няма човек от града, който да не е ремонтирал автомобила си.

"Кефал се появи във водата след пречиствателната". Най-после някаква файда от тази пречиствателна станция, заради която питейната вода в Хасково стана 2.90 лв за кубик. Чистите отпадни води изливащи се в река Хасковска развъдили кефал, а според рибари тази риба я нямало от години в хасковската река. Хасковлията няма никаква култура-изхвърля си салатата и остатъците от менюто в канализацията, констатират работещите в станцията. Хасковлията очевидно също е и много завеян-изтърва си мобилни телефони, играчки и битови предмети, все в канализацията. Каквито и отпадъци да попаднат там обаче, пречиствателната станция бди, да не би съседите в Турция и Гърция да получат мръсни отпадни води.

Още по темата-в утрешния брой.

"Максимум 60 таксита в Свиленград". Автомобилите във фирми извършващи таксиметрови превози да не бъдат повече от 10, ще решават също местните парламентаристи на сесията в петък. В докладната се посочва и максималната цена на километър пробег на територията на общината-1.50 лв.

Остава в бъдеща докладна да се посочи и максимално допустимата печалба на фирмите, и в Свиленград комунизма ще се върне. Няма нищо общо със свободния пазар, конкуренцията и всички благинки на развития капитализъм в развитата Европа. Затова и никога няма да станем като нея.

"4 месеца условно за мъж насилил вратата на окръжния прокурор" над главата на "Новинар юг". Петър Петков бе осъден от състав на старозагорския районен съд на 4 месеца условно и обществено порицание. Прегрешението му било, че насилил вратата на окръжния Иван Ванчев. Първоначално бил съден за дребно хулиганство, но в хода на разследването му било повдигнато и по-сериозно обвинение.

"Бежанският център в Пъстрогор отваря врати на 3-ти май"-чело. Бойко Б. лично ще реже лентата на обекта, глътнал 5.5 млн лева. Любопитното е , че възстановената от съда директорка на дома Иванка Дякова доброволно е подала оставка в деня когато е била назначена отново на поста. Ще получи обзезщетение и вече няма да се жали в съда. 

Нищо не се споменава за това, че тази госпожа получаваше тлъсти заплати и гореше на поразия служебен бензин година, преди да заработи този център. Както и за съмненията, че е надувала с пари поръчки за битова техника. Това бяха мотивите за уволнението и. Сега за награда и дават обезщетение, да не пречи на работата на следващият назначен за директор. Потърпевш разбира се е данъкоплатецът.

"330 дневно се редят в данъчното". да подават годишна данъчна декларация.Срокът е 2-ри май.

"Предлагат отец Георги за почетен димитровградчанин". Отец Георги от храма "Св. Димитър" е повишен в архийерейски наместник на хасковска област и май това е единствената причина за предложението да стане почетен гражданин.

В Димитровград са се побъркали. По тая логика ако някой техен вземе, че стане областен управител или министър, то автоматично трябва да почетат и него.

Абитуриент избра Шефилд заради снукъра". Никола Аврамов ще учи в Англия, но не къде да е, а в Шефилд. Там се провежда световното първенство по снукър/нещо като билярд/, а възпитаникът на хасковската ГПЧЕ искал да си гледа наживо Рони О Съливан, Джон Хигинс, Стивън Хендри и останалите легенди на щеката, които вкупом се събират в Крусибъл.

Още от сега му завиждаме.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини