От х:

Днес в x:

Книги по 5 лева в центъра, откриха книжния базар

Специални намаления за „Южна пролет“ за книгите си предлагат издателствата които участват в тазгодишния базар на книгата в Хасково. Намаленията варират от 30, 40, 50 процента, а някои издания се предлагат на твърди цени от по 5 или 10 лева. Официалното откриване на базар бе днес от 12 часа, а ще продължи до петък, когато се закриват литературните дни.

Гостуват издателствата “Труд”, “Жанет 45”, “Захарий

Стоянов”, “Хермес”, “Анубис”, “Булвест 2000”, “Бард”, “Фют”, “Персей”, “Прес”, „Български писател”, „Сиела”, „Българска книжница”, “Посоки”, „Изкуства”, „Унискорп”, „Кръгозор”, „Шамбала”, „Парадокс”, „Вакон” и „Парнас”.

Малко преди това във фоайето на регионалната библиотека „Христо Смирненски“ бе открита изложба, посветена на „Южна пролет“. Експозицията проследява 40-годишната история на конкурса с богат снимков материал, както и изданията, участвали в поетичните състезания в отделните години.

За 15 часа в регионалната библиотека е насрочена премиерата на книгата „Аз искам да те помня все така“, представя я шефът на издателство „Персей“ Пламен Тотев.

Тържественото откриване на „Южна пролет“ ще е довечера от 18 часа пред театъра. Огънят на литературните дни ще запали Сибила Алексова, носител на „Пегас“ за поезия през 2007 г. От 20 часа в КДК ще е и нейната лауреатска вечер.

Веднага след откриването в 18 часа в театъра пък е творческата вечер на Христо Бойчев, писател, драматург и сценарист.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини