От х:

Днес в x:

Осъден на пробация духнал в гръцко да краде

Осъденият на пробация Здравко Зефиров от Свиленград духнал в Гърция в началото на тази година, но там бил спипан да краде и се озовал в ареста. Това стана ясно днес в Окръжния съд, където трябваше да се разглежда искането на прокуратурата за промяна на присъдата му в „лишаване от свобода“.

Магистратите обаче не дадоха ход на делото заради липсата на осъдения. В залата пристигна представителят на свиленградската пробационна служба Георги Господинов. От досието на Здравко Зефиров става ясно, че той е бил осъден на 7-месечна пробация през септември миналата година за шофиране без книжка. Започнал да се явява на беседи с пробационен служител през октомври, но от 9 януари изчезнал и от него нямало нито вест, ни кост. Изпратената от съда призовка на адреса му в Свиленград била върната с обяснението на сестра му, че брат й е в гръцки затвор.

Към делото бе приложено писмо от българското външно министерство. Представител на консулската служба в Солун информирал, че още няма отговор от дирекцията на полицията за нашия сънародник. От неофициален телефонен разговор обаче станало ясно, че Зефиров наистина е бил арестуван от гръцката полиция и му е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група. Бандата се занимавала с кражби.

Съдът обаче намери, че информацията за Здравко Зефиров е несигурна и поиска ново официално писмо от външното ни министерство с категорични данни дали той наистина е задържан, кога, както и в кой точно затвор или арест се намира. Поради това отложи делото за 11 май.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини