От х:

Днес в x:

Бивш ликвидатор на Стоматологията осъди общината за заплатата си

Бившия ликвидатор на стоматологична поликлиника в Хасково д-р Ангел Николов осъди община Хасково да му изплати 11 месечни заплати накуп или общо 5500 лева. Решението е на окръжния съд, който отменя присъда на районните магистрати, което бе в обратен смисъл.

Д-р Николов бе назначен за ликвидатор на „Център по дентална медицина 1“ през юли 2010 година, а през ноември 2011-а Общинският съвет го освободи и избра на негово място д-р Кирилка Чолакова.

В иска си д-р Николов посочва, че не е получавал договореното му възнаграждение в размер на 500 лева месечно в периода откакто е назначен .

Районният съд обаче е приел доводите на общината, че възнаграждението по договора следва да бъде изплатено не периодично - всеки месец, а след осъществяване на работата – ликвидация на дружеството, продажба на имуществото и разплащане с кредиторите.

Окръжният съд обаче намира за неоснователни доводите на ответника община Хасково, че д-р Николов не е изпълнил добросъвестно поетите задължения. Пред магистратите той представил документи, с които доказва, че е предприел всички стъпки в тази насока пред компетентните органи. Представена е и докладната записка до ОбС, с която се иска утвърждаване на процедурата и началните тръжни цени за имуществото на Стоматологията. Това е направено още през септември 2010 година. При гласуването на предложението в ОбС то не бе прието. Това обаче не може да се приеме за виновно неизпълнение на задълженията от страна на ликвидатора, смята съдът.

През ноември 2011 г. ОбС освобождава от поста му д-р Николов и назначава на негово място д-р Чолакова, като в същото решение одобрява и началните тръжни цени на движимите вещи – зъболекарски столове, апаратура, обзавеждане, както и на недвижимата собственост на бившата поликлиника

Окръжните магистрати приемат, че бившият ликвидатор д-р Николов е изпълнил задълженията си по договора, отменят решението на районния съд и осъждат община Хасково да му заплати 5500 лева.

Това решение на окръжния съд подлежи на обжалване пред ВКС.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини