От х:

Днес в x:

Червените в Симеоновград избраха нов шеф със скандали

При огромно напрежение, съпътствано с често избухващи скандали, е преминала днес общинската конференция на БСП в Симеоновград, на която бе избран нов шеф, съобщиха наши източници.

Новоизбраният председател на общинската структура е Павел Полихронов.

Преди избора му обаче се разразила истинска буря, след като бившият лидер на БСП, сега председател на ОбС в Симеоновград Антон Петров размахал документ, според който другият кандидат – Никола Георгиев, който е и общински съветник, няма необходимият едногодишен стаж в партията, за да се кандидатира за лидер. 30-годишният Георгиев закръглял година в БСП на 16 май.

Той бил и доскорошен фаворит на Антон Петров за поста, но преди конференцията старият червен лидер сменил предпочитанията си.

Въпреки недостатъчния му партиен стаж, мнозинството от червения актив били склонни да го подкрепят, но опитният Петров успял с процедурни хватки да наложи новата си кандидатура Павел Полихронов.

Недоволни от избора, мнозина от активистите настояват конференцията а се обяви за нелигитимна, готвели се и протести. Обмисляло се и да се иска оставката на Антон Петров.

На конференцията е присъствала и областната шефка на БСП Светла Бъчварова.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини