От х:

Днес в x:

Хасково със злато и сребро от Кудо шампионат

Треньорът на клуб Кудо-Хасково Павел Георгиев (в средата) с двамата медалисти

Първо и второ място завоюваха безапелационно двама състезатели от хасковския Кудо клуб в националния шампионат за мъже, жени и младежи. Оспорваното състезание се проведе в спортна зала „Стад” в Пловдив. Възпитаниците на треньора Павел Георгиев обраха медалите при младежите. Любомир Латунов спечели първо място в категория 250 единици. На финала младата хасковска надежда победи с явно превъзходство представител на домакините. Калоян Кирев завърши шампионата със сребърен медал. Той участва в категория 270 единици като на финала отстъпи на по-силния физически състезател от Русе.

„Схватките бяха на изключително високо ниво, тъй като Кудо е пълноконтактен спорт с изключително богат арсенал от техники както в стойка, така и на земя и изисква максимална степен на подготвеност на състезателите.Тези успехи са ни особено ценни,тъй като в хода на подготовката имахме няколко прекъсвания на тренировъчния процес поради студа в залата,а авария прекъсна тренировките за пет дни две седмици преди състезанието.”, сподели треньорът Павел Георгиев след отличното представяне двамата му възпитаници.

В шампионата се явиха 50 състезатели от 9 клуба от страната. Състезанието бе част от спортния календар на Българска Кудо Федерация и събира най-добрите бойци от клубовете в страната.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини