От х:

Днес в x:

Застраховател иска 40 000 от 9-годишно сираче. Преглед на регионалния печат

Автомагистрала „Марица” влиза в тунел край с. Крепост, пише в челен материал на първа страница в „Новинар юг”. Фирмите-изпълнители се отказали от първоначалния замисъл за изграждане на детелина на пътя Хасково-Димитровград край селото и се спрели на варианта за тунел.

Застраховател иска 40 000 лева от 9-годишно сираче, пише в анонс над главата на вестника. Темата е водеща на 3-та.Бащата на момиченцето Веселин Димитров, на 35 години, от Хасково, загинал в катастрофа през 2006 година, а в инцидента намерил смъртта си и 16-годишен софиянец. Понеже детето е единствен законен наследник на Димитров, застрахователната компания си търси парите от него. Искът вече е бил отхвърлен от районния съд, но при обжалването окръжните магистрати са го уважили. Сега се чака решение на Върховния касационен съд.

Търсят се 100 млн. за канализация на вилните зони, акцент от 2-ра. Община Хасково кандидатства за 39.2 млн. лв. първо за Кенана.

Регионалният музей без шеф от 5 април, пише още на страницата. Директорът му Николай Колев пуснал предизвестие, което изтича на 5 април.

Правят 4 игрища за 200 бона в двора на димитровградско школо, водещо на 4-та. Терените ще са с изкуствена настилка, проектът е на спортното министерство.

Яйцата в Бисер поевтиняват след министър Найденов, леко иронично заглавие на голям материал на 6 страница. Земеделският министър лично проверил цената на яйцата в удавеното село, тя била 32 ст. за бройка. За Великден щяла да се смъкне на 30 стотинки.

Келепир и артисва, както би се изразил Николай Хайтов.

Самотник сложи край на живота си при втори опит, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата е водеща на 3-та. Става дума за вчерашния трагичен инцидент в Димитровград. 55-годишният Кирил Стоев скочи от жилищна сграда и намери смъртта си.

Търсят 100 млн. за бившите вилни зони, водещо на първа страница.

Найденов: 30 стотинки за яйце, както е в Бисер, челен материал на 2-ра. Очевидно яйцата са се превърнали във фикс идея на земеделския министър. Навсякъде пита колко струват.

Жълтата гостенка идва по-рядко, темата на 4 страница, посветена на световния ден за борба с туберкулозата. 46 регистрирани болни през 2011-а, срещу 41 случая от предходната година.

Препълнена зала за представянето на книгата на Димитър Шалапатов, акцент от 8 страница. За премиерата на „Българските християнски селища в Западна (Беломорска) Тракия”, която се проведе миналата вечер в НТС.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини