От х:

Днес в x:

Шестокласничка се хвърля от прозорец заради забранена любов

14-годишна шестокласничка от ОУ в кв. Черноконево Димитровград, се хвърлила от втория етаж на училището си заради забранена от семейството и любов. За неин късмет, паднала точно върху прясно обърнатата леха с цветя пред фасадата на школото. Меката пръст спасила живота и, момичето има само счупено ребро и пукнат прешлен в областта на кръста. Ще бъде в болница поне 10 дни, после ще бъде насочена към центъра за обществена подкрепа в Димитровград, където с нея ще работи психолог.

Инцидентът станала в час по природознание, около 11 часа в сряда. Момичето поискало разрешение да отиде до тоалетна. Там отворила прозорците и се качила на перваза. Видяла я съученичка и успяла да я убеди да слезе. Момичето обаче хукнало да вика приятелките си за подкрепа, а през това време самоубийката се покачила отново и вече скочила.

Причините за самоубийственото решение е неразрешена от семейството и любов. Момичето било от ромски произход и съгласно традицията на етноса, се влюбила рано, но в доста по-голям от нея мъж. Намесил се и баща им, който макар и разделен със съпругата си, обгрижвал трите си деца в семейството. Бащата бил от турски произход и заради традициите на неговия етнос пък, изисквал подчинение и дисциплина от дъщеря си. Убедил жена си и по-големия и брат да контролират щерка му. Тя спряла да се вижда с мъжа, но не можела да го забрави.

Седмица преди инцидента девойката разменяла бележки със свои приятели в които обяснявала, че скоро няма да я видят. Приятелките го тълкували, че момичето ще бяга от вкъщи.

Вече в болница, момичето дало противоречиви обяснения пред психолог. Първо, че го направила заради слаби оценки. Засечката с училището обаче показала, че момичето има добър успех, изключително социална е, пее танцува и спортува.

Димитровградските социални и отдел закрила на детето ще следят неотлъчно случая в следващите седмици и месец за да не допуснат нов опит за самоубийство. Ден след инцидента, самоубийката е твърдо решена да не прави тази "глупост" отново.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини