От х:

Днес в x:

Прекратиха делото срещу Буцата. Школата с двойни харчове за гориво. Преглед на на регионалния печат

Прокуратурата прекрати делото срещу Буцата, пише в анонс над главата „Новинар юг”. Темата е водеща на трета страница. Окръжното обвинение е прекратило разследването срещу Веселин Бъчваров-Буцата. Той бе разследван заради смъртта на Христо Георгиев, а случаят е от 28 юни миналата година. Експертите са на мнение, че настъпилата смърт няма нищо общо с телесните повреди, нанесени на починалия от Буцата.

Бисерски прасета се чешат в артефакти, водещо заглавие на първа страница. Става дума за откритите вчера в наводненото харманлийско село артефакти. Колона от 13-14 век била намерена в свинарник.

Школата с двойни харчове за гориво, акцент от 2-ра. Тежката зима вдигнала разходите на училищата за отопление. Някои от тях обаче спасявали положението, защото минали на газ.

Още два месеца описват щетите от бедствието, водещо на 4-та. Сред най-пострадалите е бизнесменът Никола Зайчев с близо 500 000 лева загуби от наводненията.

Мохамед заслужи 100 лева от татко си за злато на тепиха, акцент от спортната страница. 12-годишният Мохамед Гюнай, борец от хасковския клуб „Ангел войвода” грабна златото на държавното лично първенство в Сливен, гордият татко го възнаградил със стотачка.

Почвам промените от днес, ще се усетят след 6 месеца, думите са на новия шеф на окръжния съд в Хасково Миглена Тянкова. Интервюто е на 6 и 7 страница.

Ресторантите пълни за 8 март, няма места, водещо на първа страница в „Хасковска Марица”. Резервациите за празника направени още преди седмица, допълва изданието.

42 на сто е делът на сивата икономика, анонс над главата на вестника. Заглавието е чело на втора страница. Данните бяха изнесени вчера от КНСБ.

10 се борят за едно място в митницата, акцент от 3-та. 40 мераклии подали документи за 4 места в отдел „Митническо разузнаване”.

По 350 лева за безработен висшист пред пенсия, темата на 4 страница. 350 лева месечно ще плаща държавата за безработни висшисти пред пенсия по програма. Парите ще се превеждат на фирми, които наемат такива безработни, а работодателят може да плаща и повече.

Трима от „Галаксико” се пускат на акро джим, акцент от 8 страница. Акро джим е нова дисциплина с елементи на акробатика, първото състезание ще се проведе този уикенд в София. Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини