От х:

Днес в x:

Отстраниха шефа на хасковското горско. Преглед на регионалния печат

"Лечничей №1 сдаде поста, търсят нов шеф" чело на "Хасковска Марица". След 5 години като шеф на хасковското горско, Георги Масларов напуска по лични причини, пише вестникът, като уточнява, че не успели лично да се свържат с обекта на техния репортаж. Според "Марица" връзката с неочакваното напускане, е източения до дупка яз. Елена. Водоемът се оказа с бетониран изпускател и затлачен преливник, което го направи опасен по време на наводненията, и се твърдеше че това е станало докато Масларов е бил арендатор на язовира.

Хасковското Горско се ръководи сега от Таня Дайновска, но се набират кандидати за директор. Задължително условие е да имат висше лесовъдно образование със степен "Магистър".

"Разследват майка продала щерка си за 500 лв" заглавие над главата. Семейство от кърджалийско село си продало непълнолетната щерка на момче от село Козлец. Като взели парите обаче, се отметнали от уговорката и звъннали в полицията. От своя страна пък, родителите на жениха показвали бележка на която било описано разплащането, т.е. не са отвлекли момата. Законът предвижда 3 години затвор за родител, който позволи срещу откуп непълнолетното си дете да заживее на съпружески начала с другиго.

Че те тогава всички цигани трябваше да са отдавна по затворите?!

И кризата уважи присъствието на Езиковата-текст със снимка, посветени на тазгодишния Фашинг на Езиковата гимназия.Той мина под мотото на киното, плюс оригинални телевизионни герои, сред които е и образът на Кризата.

"Газова бутилка поломи апартамент" Гръмнала туристическа газова бутилка в апартамент на улица "Дунав"/Кюстенджа/ опустоши апартамент, но за малко не взриви половината блок, след като подпали голяма бутилка с пропан бутан. Ако тя бе гръмнала нямаше да остане нищо, коментираха уплашени съседи. Те наискачали боси и с деца на ръце на улицата, когато чули експлозията. Помислили че е бомба.

"Пуснаха влаковете по наводнените линии" БДЖ приключиха с възстановяването на повредените от наводнението ЖП-линии за Турция. Придошлите води нанесоха щети за 3 млн лева на железопътната инфраструктура в региона.

"Викат в съда още свидетели за Черния Великден", водещо на крими страницата. Пред Темида трябва да застанат медицинските лица взели кръвните проби. Защитата иска да компрометира този процес, за да отпадне обвинението, че шофьора който прегази и уби 6 деца навръх Великден миналата година в Симеоновград, е бил пиян. Цялата концепция на адвокатите на обвиняемите се крепи на идеята, че кръв от подсъдимите взели медсестри а пък под документа се подписали фелшери. Този процесуален пропуск компрометирало изследването и то трябвало да отпадне. Което пък автоматично прави обвиняемите трезви, което пък драстично намаля, а за за собственика на колата Живко дори премахва, евентуалните присъди.

Данаил Георгиев и Живко Желев, съответно с 1.3 промила и 1.07 промила, чоже да се окажат трезви, въпреки че членове от пирувалата с тях компания потвърдиха пред съда, че са ги видяли с очите си да пият бира и ракия. Въпреки, че самия Живко Желев , обявил че ще пие и затова не иска да кара. Въпреки, че в 100 от 100 случая кръв и телесни течности се взимат от мед сестрите, под контрола на друго лице-фелдшер или лекар и това обикновено не се прави на проблем, включително и от глобени заради алкохол водачи. Факт е, че Данаил и Живко могат да се окажат трезви по закон. Накрая може да се окаже, че загиналите са били пияни и са скочили върху колата. Че даже са я повредили.

"Дигата на Олу дере готова до неделя" водещо в Новинар юг. 260 хиляди струва възстановяването на дигата на Олу дере, която заля Харманли в наводненията на 6-ти февруари.  Половин километър от съоръжението било надградено, а 300 метра се правят изцяло наново.

"Узунова връща 313 лв бонус". Областната Ирена Узунова ще връща бонусът който е получила към заплатата си през 2011-та година. Общо в областна са били раздадени 4 500 спестени пари. Връщането на бонуси стана под личното разпореждане на премиера Бойко Борисов за чиновниците от цялата страна.

"Даваме спринтово строителни линии в Бисер" Това твърди главният архитект на Харманли, Янчо Апостолов. Хората които вдигат нови къщи ще взимат визи за ден, скици-за седмица.

"Оставиха Нацист в ареста за убийство" водещо на крими страницата. Зад решетките остава нацистът Станимир Колев, който на 21-ви февруари заклал безпричинно 67 годишния димитровградчанин Георги Минков, край село Крум. Станимир заявил пред полицаите, че в този ден се събудил с намерението да убие някой мангал. Тъжната ирония е че жертвата му не е била мангал. Освен обвинението в убийство, най вероятно на Колев ще бъдат повдигнати обвинения и за проповядване на фашизъм и етническа омраза.

"30 млн кубика вода в Тракиец излишни" на страница 4-та. След като не успя да се докаже, че Тракиец е опасен, сега знайни и незнайни експерти развиват теория че Тракиец може да кара с 50-54 млн кубика вода, вместо обичайните за водоема 88 млн кубика. Затова се лансира идеята през май да бъде изпусната половината вода на Тракиец, под предлога, че това ще улесни водолазите да огледат и евентуално поправят неизправния спускателен кран. Заради него, язовира няма акт 16.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини