От х:

Днес в x:

Депутатски син се качи на совалка. Пребиха кмета на Момково. Преглед на регионалния печат

Депутатски син се качи на совалка, челно заглавие на първа страница в „Новинар юг”. 16-годишният Ангел Пеев бе от малцината българчета, посетили космическия лагер на НАСА в турския град Измир. Той е син на депутатката Катя Чалъкова, уточнява изданието.

Павел Павлов, бивш кмет на Бисер: Иваново трябва да го има, да не бъдем пак залети, заглавие над главата във вестника. Интервюто с бившия управник на харманлийското село е на 6 страница.

Търсят наново наематели на 11 парка в Хасково, акцент от 2 страница. Търгът за градинките бе отменен заради натиск от страна някои, неназовани участници, насрочват нов.

Отменят бедствието, укрепват дигите, друго заглавие от страницата. Очаква се днес бедственото положение в областта да бъде отменено.

Арестуваха Пламен Панса за търговия с крадени коли, водещо на 3-та. 39-годишният хасковлия се оказал тартор на група, занимаваща се с крадени коли. Бандата бе закопчана в Пловдив.

„Неохим” с дарителска акция за бедстващите, водещо заглавие на 4-та.

Жертва на отвличане се обеси пред кметство, друго заглавие от страницата. Става дума за Руси Русев от Стамболийски.

„Хасково” губи между локвите в зала „Спартак”, акцент от спортната страница. Хандбалистките паднали в неделя от отбора на Панагюрище.

Бисер: Спасение дебне отникъде, заглавие на голям материал на 7 страница. Преразказ с елементи на разсъждение за водното бедствие в региона.

Кметът на Момково със счупен нос в меле, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Дописката е водеща на 3 страница. В побоя от края на миналата седмица, при който бяха потрошени 4 автомобила, главно действащо лице бил кметът на свиленградското село Момково Трифон Трифонов. Той отглеждал 300 овце, а скандалът избухнал след спор с купувачи.

Кал и руини в Бисер, хората още в шок, челно заглавие на първа страница. Дърва за огрев има само за пострадалите, почти военно положение в селото, допълва подзаглавието.

Разбиха сейф на фирма в градски хали, друго заглавие от криминалната страница. Апаши нахлули в офиса на фирма „Едис” в комплекса след 22 часа в петък. Разбили два сейфа, но в тях нямало пари.

Има ли пари за УСШ „Юнак”, темата на 4 страница. УСШ е ученическата спортна школа, която бе закрита преди 12 години, пише вестникът. От школата тръгнаха много хасковски спортни таланти.

Приложници от „Заря” на конкурс във Варна, акцент от 8 страница. Млади таланти от „Колорит” сътворили уникални макети на възрожденски къщи, пращат ги на национален конкурс в морската столица. Резултатите – в края на следващата седмица.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини