От х:

Днес в x:

Център информира как успешно да се взимат пари от ЕС

Управителят на центъра Светлозар Тодоров и експертите Атанас Атанасов и Димо Димов ( отляво надясно ). Между тях е ръководителят на проекта Юлия Динкова

Как домоуправителите да кандидатстват за европейско финансиране за саниране на сгради

ще съдейства Областен информационен център. Негови експерти ще консултира и бизнесмени как да получат средства, за да развиват иновативни предприятия, продукти и услуги. Земеделците пък ще могат да търсят помощ от Европа за техните селскостопански кооперации. В полезрението на центъра са и кметствата. Общините ще могат да получават актуални справки за възможността да получат средства за откриване на туристически изложения и маршрути.

Звеното, което бе официално открито днес, се помещава в бившата галерия „Лицо“ в малкия бизнес център.

Експертите на центъра ще информират всички заинтересовани как могат да кандидатстват и успешно да усвоят средства по оперативните програми и по-специално от Кохезионния фонд. Консултациите са безплатни.

Информационният център ще бъде мобилен. Негови служители ще обикалят всички общини в областта. За тази година са планирани 99 срещи, в които те ще представят възможностите за печелене на европейски пари.

Центърът отвори врати по проект и с финансовата помощ на Оперативна програма “Техническа помощ”, съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие.

Негов управител е Светлозар Тодоров, експерти са Атанас Атанасов и Димо Димов. Ръководител на проекта е Юлия Динкова.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини