От х:

Днес в x:

9-ти ден търсят с водолази удавените Бойчеви

Това представлява моста при Бориславци

Вече 9-ти ден продължава издирването на телата на загиналите в наводненията димитровградчани Георги и Недялка Бойчеви. Съпрузите пропаднаха с автомобил в ръкав на яз. Ивайловград през разрушен мост до село Бориславци на 6-ти февруари. Тогава незапомнена вълна заля цялата област и удави 10 души. Възрастен мъж пък получи удар докато гледаше как животните му се давят пред очите и допълни черния списък до 11.

Бойчеви са едни от първите жертви. Около 7 часа сутринта на 6-ти февруари, Бойчев карал болната си съпруга Недялка на лекар. Между селата Бориславци и Малки воден, джипът на фамилията се приближава до мост над безименна рекичка, вливаща се в ръкава на язовир Ивайловград до с. Бориславци. Водата вече била заляла моста или поне това си е помислил шофьора. Всъщност съоръжението е било напълно разрушено, въпреки че е от масивна железобетонна конструкция. Джипът просто „скача“ в ледените води.

9 дни по-късно телата на удавените още не са намерени. Според дъщерята Милена Иванова, не са били търсени. Справка на място показа, че търсене се провежда при това с минимум 2 двойки водолази от Кърджали. Спасителите обхождат в неопренови костюми полузамръзналия язовир и преглеждат всеки квадратен метър около лобното място. На мястото е пристигнал от чужбина и синът на Бойчеви, Николай.

Продължава издирването и на загиналият край Иваново Васил Делев. Заедно със жена си той бе пометен в автомобила си от преливната вълна от язовир Иваново. Тялото на съпругата бе открито, неговото още не. Търсенето там е временно преустановено, но ще продължи след два дни.

Г.Христов

Николай Бойчев се завърнал от Англия
Дъщерята Милена Иванова
Водолази претърсват язовира
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини