От х:

Днес в x:

Ручока и Младежки хълм-невъзможни за чистене от снега

Техниката на Екопрогрес е съсредоточена в центъра и по широките булеварди

Хасковските квартали Ручока и младежки хълм да практически невъзможни за чистене и дори и в по-лека пътна обстановка, са изключително трудни. Това призна началникът на Екопрогрес Коста Сарджев, по повод запитване на Haskovo.net има ли някакъв график за чистене на хасковските улици. Графикът е следния-чистят се големите булеварди и широките улици. В тесните пресечки не се влиза въобще. Когато снегопочистващите машини заварят неправилно паркирани автомобили които затрудняват влизането на снегорините, просто тази улица се изоставя. В това се състои и проблемът на Ручока и Младежки хълм. „Младежкият хълм има само едно място от където се влиза и излиза. На всичкото отгоре има и паркирани автомобили. Какво да ги правим?“, риторично запита Сарджев.

По правило винаги проблемния квартал Каменни този път бе окачествен като сравнително лесен. Почистени и опесъчени са главните улици към него-Найчо Цанов и Бяло море. Виж пресечките там също са проблемни, допълниха от екопрогрес.

Общинското предприятие разполага само с 12 машини и в тези условия не е възможно да направи повече, уточниха от Екопрогрес. Те отхвърлиха и предположението, че чистенето на града е забавено заради справяне с кризисното положение в част от хасковските села. „Ние не се занимаваме със селата“ категоричен бе Сарджев.

С тях се занимава фирмата Арес 2000, която спечели поръчката за чистене на общинската пътна мрежа.

Тази сутрин в кризисна ситуация бяха няколко хасковски села. Узунджово остана без ток, а от Родопи и Любеново са съобщили, че в селата няма доставен хляб. На място е заминал заместник кмета на община Хасково Златимир Желев.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини