От х:

Днес в x:

Търсят още оцелели в Бисер. Преглед на регионалния печат

Темата за удавеното село Бисер е водеща в регионалния печат.

"Бисер под 2.5 метрова вълна" съобщава в-к Новинар Юг. Вълната ударила към 7.30 сутринта и удави 4-ма души. До 15.30 във вестника е получена информация за още 4-ма загинали. Двама по пътя Малки Воден Бориславци, където мостът бил скъсан от придошлата река и автомобилът им паднал от 10 метра във водите. Други двама по пътя Бисер-Иваново. Обширен репортаж от страница седма дава подробности и снимки от трагедията. Потресаващи гледки-пожарникар минава покрай удавен кон, едно от десетките загинали в Бисер животни. Спасители прибират тялото на загинала жена. Село Бисер стана известно преди няколко години, тъй като там живее единствената жена с присъдено сърце-Ваня Килова. тя успяла да се спаси със семейството си, но от имуществото отървала само скъпоструващите лекарства, които поддържат живота и.

"Прокуратурата разследва бедствието" чело на вестника. Харманлийската прокуратура е започнала наказателно производство, под надзора на хасковската. Търси се конкретен виновник за драмата. Ако бъде намерен той ще отнесе присъда от 5 до 15 години затвор. По случая са натоварени екип от следователи. За очакванията от следствието свидетелства редакционния коментар под заглавие: "Следствието за бедствието-дъждът единствено виновен"

Бизнесменът Георги Бойчев и жена му се удавиха с джип". Това са част от жертвите от наводненията вчера. Георги Бойчев бил арендатор на земи край Малки Воден и вчера тръгнал в 7 без 10 да кара жена си към Хасково. После те и джипът им пропаднали във водите на Олу дере.

"Свлачища и Марица спряха влаковете Белград-Истанбул". Повод е дерайлиралия международен влак за Истанбул, на няколко километра от Симеоновград. Свлякла се земна маса и дървета изкарали от релсите локомотива. Няма пострадали.

"Парното в Смирненски залято, разпуснаха учениците" Пороите засегнаха и областният град. В ОУ "Христо Смирненски" водата наводни парната инсталация и учениците бяха разпуснати в неочаквана ваканция.

"Разчистиха падналата казармена ограда". Рухналата стена на бившия танков полк на улица Ком бе разчистена от екипи на ВиК Бунар. Бъдещото обезопасяване на района включва изграждане на телена ограда с метални колове, обяснява екс замкметът Васил Русев, който отговаря за военните имоти в града. Другите стени не били опасни.

"Убиец на съд за блудство с 10 годишна" водещо на крими страницата. Георги Янчев, който е излежал 18 годишна пирсъда за убийство, а сега е в затвора за кражба, ще бъде предаден на съд до края на седмицата по обвинение в блудство. Той се гаврил с 10 годишно момиченце от Симеоновград.

"Потопът взе 8 жертви", информира "Хасковска Марица". Медиите разполагат с различна информация за жертвите-според Марица удавените в Бисер са трима, един е починал от инфаркт при вида на издавените си животни в село Лешниково, другите са удавените с колите по пътя за Иваново и край Бориславци. По актуална информация от губернатора Ирена Узунова, търсят се телата на още двама, с което твърде вероятно е да има 10 жертви, без да се броят евентуалните затрупани в рухналите къщи на Бисер. Въобще ситуацията се изяснява. Търсят се още оцелели. Потопът в Бисер е тема на броя, развита на страница 5-та. И тук куриозни гледки. 77 годишна жена тръгнала да види какво е останало от къщата и. Къщата не намерила, но намерила два шарана в двора си. 56 жители на Бисер са евакуирани в Харманли. Половината са в болницата с различна степен на измръзвания и наранявания.

"Имоти за милиони се рушат в Хасково"-водещо на страница втора. Повод е рухналата ограда на ул. Ком. Никой не иска да купува военните имоти, въпреки че министерството на отбраната ги обяви за продан. Дори апетитните парцели зад ДНА стоят без купувач Исканите за тях цени от около два и половина милиона лева явно изглеждат нерентабилни. Имотите се искат, но безвъзмездно от общината. От друга страна, военният министър Аню Ангелов се закани, до края на 2013 МО да се отърве от всички военни имоти с отпаднало предназначение. Като хасковските казарми.

"Митничари заловиха румънци с 8.5 кг хероин по телата" водещо на крими страницата. Двама румънски граждани били спипани на границата, докато се опитвали да преминат опасани с пликове хероин.

"Експертиза пак отложи делото за жестока катастрофа". Става дума за инцидент от миналата година, когато в катастрофа край Ивайловград загинаха трима младежи. Обвинението е към единственият оцелял-шофьорът Иван Коларов. Той е карал пиян.

"Спешният портал заработи". спешен портал по подобие на този в Пирогов заработи в хасковската болница. Той е в сградата на Спешно отделение, на мястото на бившето седалище на линейките. Кабинетът работи от 20.00 часа. В него дежурят не по-малко от трима специалисти, сред които и детски лекар. Може да обслужва пациенти до 35 км от Хасково. С порталът са сключили договор 20 хасковски джипи-та. водят се преговори за обединението на този спешен портал, с аналогичният в сградата на бившата военна болница.

Това бе по-интересното от днешната преса

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини