От х:

Днес в x:

9 трупа изкарани от водите в областта, чакат още

Така изглеждаше село Бисер днес

9 са жертвите от наводненията в областта към настоящият момент, потвърждават спасителните служби. 5 са откритите тела в харманлийското Бисер, която бе пометено от водна лавина, дошла от скъсаната дига на язовир Иваново. Впоследствие стана ясно, че един от загиналите е починал от инфоркт в близкото и също засегнато от наводненията село Лешниково.

Двама души са загинали по пътя Бисер-Иваново. По неофициална информация, възрастен мъж на име Васил, заедно със съпругата си, тръгнал между двете села с джип, рано сутринта. В един момент, джипът му забуксувал в тиня. Около 8 сутринта, водата от язовир Иваново ударила тяхната кола и я заляла изцяло. Телата на мъжът и съпругата му, са открити преди час.

За още две жертви в Маджаровското село Бориславци съобщават от пожарната. Става дума за димитровградчанин и неговата съпруга. По първоначална информация става дума за бившия общински съветник Георги Бойчев и неговата съпруга Недялка. По неуточнени причини, те се обърнали от мост в река Арда и се удавили в ледените води. Още десетки се намират в неизвестност. Възможно е да има и още загинали, признават спасителите. 27 души са транспортирани за харманлийската болница, съобщават от хасковската Бърза помощ. Хората са с различна степен на измръзвания и наранявания.

На мястото на бедствието пристигна лично премиерът Бойко Борисов. Той се ангажирал с държавна помощ на хората понесли щети от наводненията.

Г.Христов

Картини от село Бисер

Обърнете внимание на тъмната линия на жълтата фасада. До там е стигнала водата при приливната вълна
Бойко Борисов пристигна на мястото на трагедията

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини