От х:

Днес в x:

Орфейски коли в мъртва ледена хватка до пролетта

Русокосата Елена се чуди на лошата съдба на колегата си

Автомобили в хасковският квартал Орфей се оказаха „оковани“ в лед и абсолютно невъзможни за вкарване в движение ...поне до пролетта. За това съобщиха наши читатели, които ни поканиха да видим един орфейски куриоз.

Гледката наистина е уникална. Пред блок №33, в квартал Орфей, Опел и Форд бяха със сковани от лед предници. Ледът стигаше почти до средата на предните колела и въпреки че по него личаха следи от множество удари с кирки, не бе отпуснал и на сантиметър возилата. Същата съдба имал и сребристия Роувър до тях, но за щастие на собственичката му Елена, ледът не бил толкова високо и след много усилия бил разбит. Въпреки това жената не смее да подкара колата си по напълно заледените орфейски улици и повече от 10 дни не можела да закара двете си деца си на училище. Такситата пък не желаели да приемат поръчки за блок №33 и по принуда, малчуганите стоят в къщи. „В тази част на Орфей, почти не се чисти. На места не се е чистило въобще “ категорична е Елена. „Проверете и по другите улици“. Проверихме. Вярно е.

Случаят със „арестуваните“ коли е малко по особен. Наскоро пред блока възникнал ВиК- теч и там се събирала водата. В един момент локвата станала особено голяма, а точно за една вечер замръзнала напълно след като температурите паднали внезапно до – 15 градуса. От тогава ледената хватка е непробиваема, а безизходицата за собствениците на колите-пълна.

Г.Христов

Нейният Ровър бил в същото положение, но успял да се освободи
Опела и Форда-арестувани до пролетта
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини