От х:

Днес в x:

Половин час по - късно на училище заради студа

В мнозинството класни стаи е достатъчно топло

Учебните занятия да започват половин час по късно за да се избегнат поне отчасти, кучешките студове които стегнаха Хасково. Такава мярка обмислят хасковските училища, а две от тях вече са я приели. В ОУ „Климент Охридски“ и ОУ „Никола Вапцаров“ ще започват учебните занятия от 8.30 часа вместо от 8.00. Разчита се на по-високите дневни температури плюс половин час повече работа на парната инсталация, да докарат необходимите минимални 18 градуса в класните стаи. Отлагането с половин час на началото на учебния ден, ще се практикува във всички училища от димитровградска община. Взимането на мерки за справяне със студа е изцяло в правомощията на директорите, уточниха от хасковското РИО.

Учебни занятия днес не се провеждат в средищното училище в хасковското село Книжовник. Проблем с тръгването на автобусите които транспортират децата от другите населени места е провалило учебните занятия. Всички средищни училища ще решават ден за ден дали ще провеждат учебни занятия или не.

Иначе температурите по класните стаи е нормална, няма намалени часове заради студа, съобщиха от регионалния инспекторат. Няма подадени сигнали и при контролният орган, който отговаря за топлото в класните стаи-регионалната здравна инспекция. 

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини