От х:

Днес в x:

Пак осъдиха М-Тел в Хасково. Преглед на регионалния печат

"М-Тел губи второ дело в хасковския съд" съобщава "Новинар юг". Фирмата започнала дело срещу Милан Александров за неплатена месечна сметка от 215 лв. Само че хасковлията твърдял, че не е чувал за договор с мобилния епоратор. Била разпоредена графологична експертиза върху подписа на Милан в представения от М-тел договор. Експертизата категорично потвърдила, че подписа не принадлежи на човека. Не е ясно кой е написал и подписал договора, със сигурност едно и също лице, но дали това е служител на компанията или някой друг е неустановено. Въпреки това, хасковският районен съд обявява иска на М-тел за нищожен.

Миналата седмица, пак хасковският районен съд, осъди мобилния оператор на 50 хиляди лева глоба за отказ от пренос на номер към друга мобилна мрежа.

"Ексначалник щаб без тв заради ЕГН-то"- чело. Тук длъжността на бившия военен о.з полк. Никола Тодоров няма никакво значение, а възрастта му-82 години. Оказало се, че кредитните компании към магазините за черна и бяла техника, отказвали покупки на изплащане с толкова възрастни хора, защото не били сигурни, че ще си приберат парите.

Това звучи доста цинично и направо дискриминационно. Трудно е да се види какъв е проблема, при условие че този човек си има наследници-както за имотите си, така, предполага се, и за дълговете му.

"Внук опита да изнасили баба, осъдиха го". Тоба бил случай с който се сблъскали от фондацията "Български джендър изследвания". Внукът първо психически тормозел баба си, а после опитал и сексуална гавра. Цели 71 жертви на домашно насилие са потърсили помощ в хасковският център за миналата година. В Димитровград-80.

При липсата на каквато и да е конкретика, характерна за отчетите на подобни фондации, следващият път можем да чуем и още по фрапиращи истории, достойни за сценарии на филми. Обаче са страшно полезни за оправдаване на дейност и кандидатстване по проекти.

"Свиленград не се даде и на ЦСКА". Вчерашният празник на ст. Колодрума в Свиленград показа, че футболът в областта е още жив. Местният третодивизионен отбор не се даде на елитния ЦСКА и извъртя равенство 1:1. Това е второ поредно престижно равенство на "Свиленград", след 0:0 с шампиона Литекс.

"Стефан Димитров: Общината да не е мащеха за данъчни длъжници". Бивш и настоящ кмет на Димитровград влязоха в задочен спор по повод докладни за обсъждане от местния парламент. Едно от предложенията, върху които ще се дебатира в четвъртък, е отказ от административно обслужване на длъжници на общинската хазна. Стефан Димитров цитира омбудсмана на републиката: Местните данъци и такси трябва да се плащат, когато хората имат пари. Като нямат, оБщината не трябва да се превръща в мащеха. Бившият кмет Стефан Димитров атакува ГЕРБ и по повод докладни, които са били отхвърлени в предишният Обс/когато Димитров бе кмет/, именно от техните съветници, а сега се внасят за разглеждане. Публикуван е и отговорът на настоящият кмет Иво Димов по един от спорните моменти.

"10 % скок в цените на билетите от февруари", водещо в "Хасковска Марица". Заради скъпите горива, автобусите масово вдигат билетите. Разценките до най-масовия маршрут-София, ще бъдат по 20-21 лв, до Пловдив 9-10 лв. 70 стотинки стана билетчето за тролея в Хасково, 80 стотинки за маршрутките. Влакът поскъпва с 1.20 лв и до столицата ще е 12.20 лв. Увеличението на билетите е средно с 9 %.

"Извадиха дребния бизнес от тристранката" Българската търговско промишлена палата е извадена от тристранния съвет за социално сътрудничество, въпреки че е най-голямата работодателска организация в страната. Причината е , че изпълнява възложени и със закон дейности. На практика представения в Палатата дребен и среден бизнес нямат достъп до тристранката, където правителство, синдикати и работодатели обсъждат проблеми на трудовото законодателство и колективни трудови договори.

"Кметът Георги Манолов остава с един зам.кмет", водещо на стр.2. В Свиленград редуцират администрацията от 107 на 98 бройки, като си тръгва и един замкмет-Ася Райкова с ресор образование и култура. Общината остава само с един заместник, стария съратник на Манолов от 2004-та Мария Костадинова . Ходът на Манолов слага край на надеждите на ГЕРБ и БСП за замкметско място в обшината.

"Искат криминализиране на домашното насилие"-още за така наречените "Джендър изследвания". В Хасково те провеждат семинар, на който разясняват колко е лошо домашното насилие.

"Фирмите за скрап готвят протести"-на стр.4-та. Заетите в бранша са недоволни от промените в закона за управление на отпадъците, които им съсипват бизнеса. Според тях, безумно е физическите лица да не могат да търгуват с метал, а общините да правят площадки.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини