От х:

Днес в x:

Скрападжии с багери срещу Бойко. Младеж се смаза в стълб, загина. Преглед на регионалния печат

Младеж се смаза в стълб, загина, заглавие над главата в „Новинар юг”. Става дума за 21-годишния Йордан, който загина след удар в стълб по пътя за Болярово миналата вечер.

Иван Петров: кметът Иванов сполучи с Минко Ангелов, анонс до главата на вестника. Темата е вчерашната пресконференция на депутатите от ГЕРБ, на която те демонстрираха единство и подкрепа за новия областен координатор Иво Димов. По думите на бившия лидер Иван Петров кметът Георги Иванов е направил добър ход с назначаването на Минко Ангелов за свой заместник, който ще отговаря специално за еврофондовете.

Скрападжии с багери срещу Бойко, чело на първа страница. Собствениците на фирми за изкупуване на старо желязо скачат срещу промени в закона за управление на отпадъците, които влизат в сила в края на януари. Това ще доведе много фирми до фалит и ще облагодетелства близки до властта, смятат от бранша. Темата е разработена на цялата 6 страница.

„Сити път” взема осветлението на Хасково, пише още изданието на първа страница. До дни трябва да бъде подписан договорът, фирмата бе единственият кандидат на търга. Сумата е 375 000 лв., срокът – 16 месеца

Епидемиите и кризата свиха запасите от кръв, акцент от 2-ра. Донорските акции през 2011-а намалели тройно, даряващите с 200 по-малко, допълва подзаглавието.

Искат килия за полицая Петров утре, водещо на 3-та. Мярка за неотклонение „задържане под стража” ще бъде поискана от прокуратурата за заловения с рушвет граничен полицай Петър Петров.

Добрев открадна играч на „Тунджа”, акцент от спортната страница. Мениджърът на „Димитровград” успял да привлече в отбора плеймейкъра Марко Марков.

До дни: Водата не по-евтина от 2.90 лв. за кубик, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата е водеща на 2-ра. Вчера държавната комисия за енергийно и водно регулиране отново отложи казуса с цената на водата в Хасково. Предварителните данни сочат, че ДКЕВР одобрява 2.90 лв. за кубик, при искани от ВиК 3.01 лв.

Правят сензорна детска градина в интернат за деца с увреждания, челно заглавие на 1-ва. Близо 190 хиляди лева усвоява Помощното училище в Свиленград за обучение на 94 малчугани.

Търсят 3500 строители за Израел, друго заглавие на 1-ва. Информацията е от агенцията по заетостта. Минималната заплата в Израел е приблизително 1500 долара за 211 работни часа месечно, допълва изданието.

Висока скорост уби 21-годишен, чело на 3-та. Става дума за Йордан от Болярово, който намери смъртта си след удар в стълб миналата вечер.

Камери следят техническите прегледи, темата на 4 страница. Деветте лицензирани пункта в Хасково вече били оборудвани с камерите, а това оскъпявало услугата с десетина лева, показва проучване на вестника.

Старата „хрътка” Тошко Михов се окичи с бронза, акцент от спортната страница. Хасковлията взел трето място на държавното първенство по борба класически стил в София, което приключило в неделя.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини