От х:

Днес в x:

Лавчев пред спецсъда за рекет. 2011-а: всеки – агент на ДАНС. Преглед на регионалния печат

Лавчев пред спецсъда за рекет, пише в анонс над главата „Новинар юг”. Темата е водеща на трета страница. Става дума за бившия заместник генерален директор на НВМС Леонид Лавчев, който бе осъден в Хасково за изнудване на мандрата в Конуш и получи 7 години затвор. Апелативният съд обаче върна делото за ново разглеждане. Хасковските прокурори се чудят дали да пратят казуса в специализирания съд, който бе създаден и за дела срещу корумпирани чиновници. Малката сума на рекета обаче – 2000 лева, ги разколебавала.

Подпалиха кола на офис техник в Кенана, заглавие над главата на вестника. Става дума за изгорялото рено на Боян Бинчев.

56 чужденци гладуват срещу тромава процедура, челно заглавие на първа. Гладната стачка била прекратена след разговори с психолози. Задържаните в дома за временно настаняване на нелегални емигранти араби протестирали, че бавят документите им, а семейства с деца и болни били обслужвани с предимство. Така се чувствали прецакани.

Димитровград с безплатна ледена пързалка, акцент от втора страница. Всъщност това било замръзнало езеро в парк „Пеньо Пенев”.

Гранични вишки влизат в Пътя на желязната завеса, водещо на 2-ра. Маршрутът е с дължина 7000 км. от Баренцово море до нашето Черноморие.

„Чавдаров” замразява на 1.50 лв. билетчето Хасково-Димитровград, акцент от 4 страница. От фирмата превозвач се опасяват, че ако вдигнат цените, ще върнат нелегалните таксита по спирките.

Цигуларят използва три пъти повече сила от щангиста, казва в интервю за вестника диригентът Красимир Захариев.

„Българска молитва” на Ивайло Балабанов топли в януарския сняг, на 5 страница.

2011-а: Всеки агент на ДАНС, Хасково с багери срещу тотото, анонс над главата на „Хасковска Марица”. Това е заглавие на обзорен материал за абсурдите, с които се сблъскахме през изминалата година. Текстът е на цялата 5 страница.

Без глоби за автоматично закритите фирми, челен материал на първа страница. Тези, които не са се пререгистрирали в Агенцията по вписванията, автоматично биват заличавани в търговския регистър. Глоби не се дължат, успокоява шефът на агенцията в Хасково Станимир Политов.

Пускат 76-мегаватова слънчева централа край Пашово, акцент от 2-ра. „Солар Холд” иска 35-годишна лицензия за фотоволтаична централа.

Опожариха кола на Кенана, чело на 3-та, темата е изгорялото рено пред къщата на младо семейство.

Майстор ли съм, спипингист, заглавие на рибарската четвърта страница на Щерю Щерев.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини