От х:

Днес в x:

Вдигат заплатите в болницата

Макар че Коледата мина, д-р Близнаков е на път да изпълни едно отдавнашно желание-увеличение на заплатите

Искане до КНСБ и Подкрепа за вдигане на заплатите на служителите си, по колективен трудов договор, е изпратило ръководството на МБАЛ Хасково. Трудовите възнаграждения по КТД досега бяха болната тема в лечебното заведение. Завеждащ отделение получаваше бруто 550 лв, старша сестра-около 350. Увеличението на парите за всяко отделно ниво на медицинският персонал, ще бъде определено в съвместни преговори със синдикатите. Завишени са и парите по клинични пътеки. Там обаче разпределението зависи от заработката. Това традиционно ощетява отделенията, с евтини клинични пътеки.

Haskovo.net поиска да разбере, колко взимат в едно от най-прецаканите отделения-УНГ. Оказа се, че в уши нос гърло, при заложен месечен бюджет от 25 хиляди лева, за миналият месец са прехвърлили 40 хиляди. Главна причина за това са изнесените безплатни прегледи по селата в областта. В резултат, в болницата придошли десетки нови пациенти. Любопитното е, че за да ги поеме, временният шеф д-р Георги Недев, превърнал шефската си стая в болнична.

Макар че се слави с едни от най-евтините клинични пътеки-максимално 600-700 лв, при близо 2000-2500 за операции в други отделения, от УНГ съобщиха, че са доволни.

МБАЛ увеличава и персонала си. Създадени са няколко нови отдела включително и такъв обхващащ статистиката и информационната система на болницата. Той се ръководи от дипломирания в британският "Кингс Колидж" инженер Деляна Радева. За няколко месеца откакто е на работа, 32-годишната димитровградчанка е направила паспортизация на всички медицински уреди в болницата. На базата на тези досиета, ще се преценя нуждата от подмяна на медицинската техника.

Създаден е и нов отдел, за печелене на проекти и правна дейност към болницата. Той се оглавява от Кристиян Рангелов.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини