От х:

Днес в x:

Шампионка дарява медалите си на кмета, извисил хасковския спорт

Христина Илиева връчва медалите на секретаря на общината Атанас Димитров

Двукратната европейска шампионка по вдигане на тежести Христина Илиева дари медалите си на кмета на Хасково Георги Иванов, за „това което направи за спорта на града“. Актът се извърши веднага след края на церемонията за спортист №1 на Хасково и изненада всички присъстващи, защото не беше в сценария. Вероятно изненадан е бил и кметът Иванов, защото отсъстваше от събитието.

В емоционално слово, тежкоатлетката и възпитаничка на треньора Живко Архондев, разказа че дошла в Хасково преди 25 години и останала да живее тук. Забелязала как градът се променя към по-добро и какви усилия се полагат за културата и спорта. Жестът е бил спонтанен, но чувствала, че трябва да благодари от името на спортната общност на Хасково.

Красивият иначе жест, предизвика известно недоумение. В последните години, Хасково остана без представителен футболен отбор, за пръв път от 60 години насам. Заради липса на пари, футболният ни тим се разформирова. Единственият друг колективен спорт, Хандбалът, пък доброволно напусна елитната А група и заради финансов недоимък се премести в Б-група. Най-титулувания спорт, борбата, отдавна не произвежда шампиони и медалисти и само за цвят в тазгодишните класации попаднаха две деца. Най-титулувания в последните години спорт пък, вдигането на тежести, остана без отбор след допинг скандал с местна тежкоатлетка и последвалото двугодишно наказание на треньорът Живко Архондев. Последният се преориентира в силовия трибой.

Пак заради липса на пари, тенисистът Григор Димитров се премести да играе за Варна, а актуалните шампионки по бадминтон Стефани и Габриела Стоеви вече няма да играят за Хасково. В този случай освен за пари, става дума и за личностни конфликти с клуб, федерация, треньор.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини