От х:

Днес в x:

Силовак от Свищов стана най-добър спортист на Хасково

 
Председателят на Обс Иван Иванов награди Ростислав Петков

За трета поредна година призът за най-добър спортист на Хасково отива в състезател по Силов трибой. След като две поредни години №1 ставаше Здравко Сарафимов, днес за най-добър на Хасково през 2011-та бе обявен съотборника му Ростислав Петков. 23 годишният мъж е роден и живее в Свищов. Единствената му връзка с Хасково е личния му треньор в клуб „Бяла мечка“-Живко Архондев. Под ръководството на доскорошният гуро в хасковските женски щанги, Петков стана втори на световно първенство, 3-ти на европейско, автор на 3 световни рекорда. За да бъде хегемонията на силоваците пълна, Здравко Сарафимов стана трети в класацията, а за най-добър отбор мъже и жени, бе определен тимът на „Бяла Мечка“. Единствената бяла лястовица, и то отсъстваща, бе тенисистката Диа Евтимова, която бе класирана на второ място. Втората ракета на България по тенис от години трупа победи за Хасково, а в момента заема рекордното си класиране в световната ранглиста- 152-о място. То и гарантира участие в Австралийското открито първенство по тенис, един от само 4-те турнира на Големия шлем. Световното събитие миналата година бе гледано от 1 млрд телезрители. Тази година те ще видят и красивата хасковлийка. Диа е в Нова Зеландия, където се готви за турнира.

Пренебрегването на тениса, който е един от 5-те най-гледани спорта в световен мащаб, за сметка на слабо популярния и НЕолимпийски Силов Трибой, роди доста въпроси в залата. Спорно е чии постижения са по-забележителни-победи в WTA турнири за жени или призови места в някоя от дисциплините клек, мъртва тяга или лежанка.

Дарина Панайотова бе единствената представителка на колективните спортове в топ 10 на хасковските спортисти. Хандбалистката обаче така и не дойде в залата.

Очаквано, първото място при юноши и девойки спечели европейската шампионка по бадминтон до 17 години Стефани Стоева. Това е първата евротитла за България въобще в този спорт. Още по ценното е че шампионката всъщност е 16 годишна, но опука каките без да им даде гейм. Стефани бе и единствената ученичка на Спортното в челните тройки на класациите. Подгласникът и Станимир Делчев /Бокс/ е от ОУ „Любен Каравелов“, класираната на трето място Каратистка Моника Христова е 11-класничка в хасковската Езикова.

Хасковската ПМГ пък бе отличена със специална награда за най-масово спортуващо училище. Това бе единствената награда посрещната с единодушно ръкопляскане. Взе я най-спортно изглеждащата директорка Тодорка Милева.

Треньор №1 за 2011-та година е Станимир Бойчинов за невероятните успехи спечелени от възпитаничките му Стефани и Габриела Стоеви. Тренираният от него отбор пък стана №1 при юношите и девойките.

Ето и пълния списък на отличените:

Мъже и Жени

1.Ростислав Петков-Силов Трибой

2.Диа Евтимова-тенис

3.Здравко Сарафимов-Силов трибой

4.Мая Иванова-вдигане на тежести

5.Пейо Бойчинов-бадминтон

6.Радослав Марков-Джудо

7.Владимир Христов-лека атлетика

8.Георги Попов-ловна стрелба

9.Гюлшен Кадир -бокс

10.Дарина Панайотова-Хандбал

Юноши и девойки:

1.Стефани Стоева-Бадминтон

2.Станимир Делчев-бокс

3.Моника Христова

4.Енгин Исмаил-борба

5.Християн Христозов-джудо

6.Силвия Вангелова-карате

7.Александър Калинов-бокс

8.Габриела Стоева-бадминтон

9.Дарина Пашова-аеробика

10.Петър Атанасов-тенис

Отбор-мъже и жени-Силов Трибой “Бяла Мечка“

Юноши-Бадминтон скуош клуб Хасково

Треньор: Станимир Бойчинов

Г.Христов

Живко Архондев наложи силовия трибой като №1 за Хасково
Габи Стоева взима наградата за отбор №1 при юношите
Стефани Стоева стана №1 при девойките
Станимир Бойчинов е треньор №1
Голямата отсъстваща-Диа Евтимова
Не е за вярване, но това усмихнато дете е топ каратистка. Силвия Вангелова
Още по трудно за вярване: Тя е боксьорка-Гюлшен Кадир
Сексапилната 11-класничка на Езиковата Моника Христова е топ каратистка, при това при 21 годишните!
Директорът на най-спортуващото училище Тодорка Милева
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини