От х:

Днес в x:

Спец команди за Нова година от Агенцията по храните

Инспекторите засега проверяват повече магазини

Агенцията по храните е подготвила екипи за бързо реагиране по време на новогодишните празници. Ударно ще се проверяват магазини, ресторанти и други питейни и увеселителни заведения. Всеки недоволен от предложените му услиги ще може да се жалва на националният „горещ“ телефон 0700 122 99. Проверките на Агенцията ще са както самостоятелни, така и съвместно с данъчни и полиция.

Цели 17 извънредни проверки бяха осъществени по време на коледните празници. Общо 79 за изтеклата седмица. Дежурните екипи са влизали буквално навсякъде. Резултатът обаче е скромен-3 акта. Хранителните инспектори най-накрая са открили законна маса в Република /в смисъл регистрирана по Закона за храните/, но за сметка на това продаваните храни са били без етикети на български. Собственикът е награден с акт за 250 лв.

Магазин за хранителни стоки в Хасково е бил глобен за същото провинение, но с 1000 лв, понеже става дума за юридическо лице. Павилион за продажба на пакетирани шоколадови и захарни изделия пък е работил без регистрация по закона за храните. Той отнася и най-голямата санкция-от 1500 до 2000 лв.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини