От х:

Днес в x:

Заградиха с телена мрежа стената на Булаир

Замрежване

Стената на бившото военно поделение на ул Булаир вече е обградена със солидна телена мрежа, след поредното срутване на камъни върху тротоара. Тази сутрин сигнал, че стената се руши отново изправи на нокти местната пожарна. От там изпратиха екипи за да оградят опасния периметър с жълти ленти. Повече пожарникарите не могат да направят-сградата е собственост на военните, прилежащата улица и тротоар-на общината. Местната администрация обаче подходи радикално към въпроса. Целият участък от тротоара е обграден с телена мрежа, закрепена върху бетонни колове, циментирани в самия тротоар. Това със сигурност прекратява достъпа на пешеходци в този район. Къртещите се огромни камъни със сигурност биха предизвикали тежки травми при падане върху човек.

Стената е проблемна на поне още две места, видя Haskovo.net. 30-тина метра по нагоре по улицата, в посока ул. Дунав, огромна дупка зееше зад солидно ел табло. Не е много ясно дали дебелия зид е бил пробит от крадци или е започнал да се руши сам. В обратна посока обаче, към ДНА, стената още не е почнала да пада, но има опасен наклон към тротоара. Там тя е по-ниска и изградена от тухли, но все пак надвишава човешкия ръст. На места наклонът е над 10 градуса, а през 20-на метра огромни пукнатини разцепват оградата.

Проблемът с изоставените сгради на бившите военни имоти е от години. Собствеността е държавна, но държавата не влага никакви пари дори за елементарна поддръжка или консервация. Бившите казарми се рушат и на други места. Рушаща се стена затвори част от тротоара на улица Ком, близо до бензиностанция Шел. Преди години на това място, бяха затрупани две момичета.

Г.Христов

Солидните отломъци са опасни
Дупка в стената
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини