От х:

Днес в x:

Готвят за продажба 2 закрити училища. 17 влака спират, 17 ще вървят. Преглед на регионалния печат

Готвят за продажба 2 закрити училища, пише в челно заглавие на първа страница „Хасковска Марица”. Това са „Алеко Константинов” и „Христо Ботев”. В дневния ред на сесията този петък има предложение от кмета Георги Иванов те да бъдат обявени за частна общинска собственост, което е необходима стъпка за продажбата на апетитните имоти. Според шефа на инспектората по образование и общински съветник от ГЕРБ Иван Панайотов това ще бъде грешка. Той припомня как бяха закрити и продадени детски градини и ясли в Хасково, а сега има недостиг на места в града. Подобно е и положението със закритото училище „Иван Вазов”. В двора му цъфна висока кооперация, припомня Панайотов.

София спретна дело на Харманли за боклука, анонс над главата във вестника. Информацията е от заместник кмета на столицата. Причината била, че Харманли отказва да приема софийските бали въпреки сключения договор. Кметът Михаил Лисков пък опонира, че неизпълнението на договора е от страна на държавата, която не превела договорените 20 млн. лв. срещу боклука.

Съдят Теньо Лудия на закрито заседание, водещо на криминалната страница. Вчера стартира процеса за изнасилване срещу Теньо Стоилов, но при закрити врати.

Крадци спират помпите край Узунджово, темата на 4 страница. Миналия ден бяха спипани трима роми, прекъснали захранващия кабел на помпената станция.

Диана Маркова: Ивайловград ще бъде следващата туристическа дестинация на България, интервю с новата кметица на общината, на страница 5.

Хасково – най-зелен от градовете до 100 000, акцент над главата в „Новинар юг”. Бургас, Стара Загора, Велинград, Лясковец и Павел баня са градовете, отличени в останалите категории според броя на населението.

17 влака спират, 17 се движат, челно заглавие на първа страница. Става дума за гарата в Димитровград. Кметът Иво Димов ще иска от БДЖ да бъдат възстановени три от спрените влакове заради протестите на хората. В село Крум събраха 218 подписа срещу спирането на влаковете от и за Пловдив.

Атакуваме бюджет 2012-а в конституционния съд, водещо заглавие на 4 страница. Думите са на Емилия Масларова, която вчера даде пресконференция в Хасково.

Пазим закона с избирателно рушене, заглавие на голям материал на 6 страница. Темата е събарянето на незаконните постройки. Защо се рушат вилите в Ставри Димитрово, а се подминават незаконните бараки в хасковския квартал „Република”? Отговорът е прост /всъщност това е по-опростената част на отговора/ – в гетото живеят многобройни гласоподаватели.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини