От х:

Днес в x:

Съкращават още 38 от общината. Преглед на регионалния печат

"38 аут от общината заради Дянков" , "Новинар юг".Още 38 служители на общината ще бъдат съкратени заради изискване на финансовият министър Симеон Дянков за оптимизация численият състав на общинските администрации. Това ще е второто съкращение за година. Заради намалелите субсидии от държавния бюджет, миналата година от работа изхвърчаха 40 души и щата на общината стана 258. Сега новото искане е за поне 15% съкращения, което означава точно 38 души.

"100 с хепатит през ноември". Повишената заболеваемост от опасната болест като нищо може да докара втора хепатитна епидемия в рамките за 1 година. Първата вълна удари Хасково и областта през януари. Тогава заболелите бяха 2-3 пъти повече, но и сега нещата вървят натам.

"Секскукла ням свидетел на рутенето в Ставри Димитрово".  Манекен, нарочен за секскукла, е свидетел на поредната порция рушене на сгради в митичното село Ставри Димитрово. Досега са рушнати 72 незаконни строежи. От издадените 169 заповеди за премахване, 123 вече са влезли в сила. Някои от собствениците на имоти в селото доброволно сриват нарочените за незаконни постройки. Така например ексшефът на митница Свиленград Стефан Марашев доброволно събаря оградата на иначе законната си вила. Оградата обаче била извън закона. Собственикът на популярното "Министерство на веселбата", свиленградският бизнесмен Парко Паришев пък доброволно разрушава скъпо барбекю. Доброволни и не съвсем доброволни работи в обширен репортаж на стр.6

"Връщат делото БИЛЛА на старта", водещо на крими страницата. Заради смъртта на съдия Росен Русев, воденото от него дело БИЛЛА ще се върне на старта. В делото обвиняем е кметът Георги Иванов. Самия процес бе пред свършек, след близо година отлагане. Сега почва отначало. Делото ще бъде вкарано в системата за случаен подбор на съдии.

"Продават паркинги на половин цена" чело на "Хасковска Марица". Заради липса на купувачи, драстично е намалена цената на два паркинга на апетитни места в града. Първият е паркинга пред ТК 21 век, който от първоначална цена 3 млн и 400 хил лева ще се продава на 1 млн и 605 хил. Горе-долу пак наполовина пада и цената на паркинга на улица Ком-от 973 400 на 565 200 лв. Предложенията са вкарани като докладни в дневния ред на сесията идния петък. Тогава съветниците трябва да решат дали да продават общински имоти на всяка цена или да чакат по добра икономическа ситуация. На тезгяха са сложени още сградите на закритите училища "Христо Ботев" и "Алеко Константинов". Те трябва да бъдат преобразувани от публична общинска собственост в частна общинска собственост, което ще премахне пречките пред продажбата им.

"В Микрото спасяват бебета с апаратура от "Българската Коледа". Три апарата на обща стойност 55 хиляди лева ще спасяват бебета в отделението за недоносени бебета към АГО. На отделението липсва само нов транспортен кувьоз за да бъде на нивото на съвременните изисквания.

"Повече от 200 на доктор в Любимец". Огромен наплив на пациенти срещна инициативата на хасковската МБАЛ за изнесени прегледи в Любимец. 4 кабинета- по ушни, очни, неврологични и болести на сърдечно-съдовата система преглеждаха безплатно жителите на града, който от две години няма своя болница.

"Прегледът на коли с газови уредби става 50 лв". Като нищо, издръжката на средно статистическа кола ще стане по-скъпа от издръжката на средностатистическа жена. С мотива "що трябва да ви е евтино, като може и да ви е скъпо", транспортното министерство изисква нов преглед на колите с газова уредба, който ще струва на шофьорите вече 50 лв. Първоначално доброто намерение е, да се отменят сега съществуващите два прегледа на коли с газови или метанови уредби, и всичко да се преглежда на един път. Сервизите обаче трябва да закупят нова техника и оборудване и това оскъпява цената на прегледа.

"Абсурдни драми тресат село Елена". На страница 6-та, обширен репортаж от хасковското село Елена, което според жителите си, копира съвсев точно историите в сериала "Столичани в повече". Загубилият изборите бивш кмет на селото правел какви ли не номера на спечелилия опонент. Като за начало, чрез КОРЗ натресъл глоби на магазин, където спечелилият вота опонент водел предизборната си кампания. Изчезнал багерът за гробището. И накрая било посегнато на най-скъпото, по-ценното от кметството и читалището-ракиеният казан. Той бил припознат като незаконен и затворен.

Не ги е срам.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини