От х:

Днес в x:

Мона Лиза като проститутка в младежка пиеса

Малък младежки театър зад пазара представя тази вечер премиерното си заглавие „Истинският живот на Мона Лиза“. Завесата ще се вдигне в голямата зала на Младежкия център в 18.00 часа. Това е третата пиеса на Веселин Стоянов, която трупата на ръководителката Румяна Георгиева поставя.

 Текстът разказва за изоставено момиче, което израства в дом. Голямата тема е какво се случва със сираците, когато  напуснат сиропиталището. Това момиче попада на сутеньор и става проститутка на гарата. Една вечер при нея идва самотен възрастен човек, бивш учител. Той не търси ласки, а има нужда да поговори с някого, разказа накратко сюжета Георгиева.

Момичето вижда в учителя спасението от тежката си орис. Даскалът й обещава да я измъкне от гарата. За съжаление, разговорът им е дочут от сутеньора и той я убива.

Пиесата завършва с диалог между момичето, което говори от отвъдното, и учителя. Колко е тънка границата между живота и смъртта, как не си даваме сметка колко сме крехки и как в следващата секунда може да ни няма на този свят, са въпросите, които провокират размисли на финала на пиесата.

В ролите са Юзлем Неджеб и Йосиф Хаджиев.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини