От х:

Днес в x:

Напориста мама премахна такса в хасковската болница

Димитровградчанката Деница Жекова свърши работата на хасковлийките

Болнична такса за майки, лежащи заедно с децата си в областната болница, бе премахната след сигнал на оперена мама от Димитровград. Тя лежала заедно с щерка си в детско отделение на МБАЛ-Хасково от вторник до петък миналата седмица. Деница Жекова от Димитровград решила да остане с детето си в педиатрията, след като 4-годишната Пламена била приета с бронхиална астма и остър ларинго трахеит. Момиченцето се подобрило бързо и било изписано в петък.

На радостната майка, обаче сервирали неприятен сюрприз-дължала по 5 лв. на ден за престоя си в отделението, понеже детето било над 3-годишна възраст. Деница знаела от престоите си в други болници, че по принцип изискването за такса за престой на родител, е когато детето е над 6 години. Казала на лекарите, че ще плати, но иска да види документа, който изисква това. Такъв обаче не й бил показан, отговорено било само, че това е заповед на директора.

Оперената дама незабавно отишла при директора без да знае, че той е нов. Д-р Славчо Близнаков незабавно разпоредил проверка, в която се включил и медицинският директор д-р Мариан Запрянов. Било установено, че досега действащите разпоредби наистина били да се събират пари от родители на деца над 3- годишна възраст. 10 минути след визитата на Деница, тези разпоредби били отменени и писмено било постановено, че престоя на родител е напълно безплатен за лежащо болни деца до 7 години.

"Нямаше да имаме представа за този проблем ако родителите не бяха сигнализирали. Затова ги призоваваме да ни сезират всеки път когато нещо им се стори нередно", коментираха от ръководството на болницата. За целта са посочени и два телефона-038 606 807 и 0882 981 512. На тези телефони секретарката на борда на директорите на МБАЛ Хасково Яна Петрова приема и записването за прегледи на именити специалисти, които регулярно започнаха да идват в хасковската болница.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини