От х:

Днес в x:

17 отделения в МБАЛ висят с шефове

Д-р Славчо Близнаков се закани, че конкурсите няма да са формалност

17 отделения в хасковската болница могат да си останат без шефове въпреки предстоящият конкурс на 9-ти декември. Мераклии не липсват. Haskovo.net научи, че заявка са началници са подали 18 доктори. Това са повече от половината отделения в хасковската болница. Изборът на нов началник е наложителен, защото мандатът на старите е вече изтекъл.

Конкурсът обаче се очаква да е жесток. Ако изискванията не бъдат покрити, нямам колебание да оставя отделенията без шефове. От 17-17 могат да останат вакантни, категоричен бе директорът на МБАЛ Славчо Близнаков, потърсен за потвърждение.

Началник на изпитната комисия ще бъде д-р Чавдар Маринов, директор дирекция „Болнична помощ“ към министерството на Здравеопазването. Това е най-висшият административен пост в сферата на болничната помощ в България. Заместник ще бъде д-р Георги Канзов-шеф на РЗИ София. Третия член на комисията е д-р Мариян Запрянов-директор по здравната част в МБАЛ Хасково.

Конкурсът ще бъде на три етапа. Първият е документален, за доказване на квалификацията. Вторият етап е оценка на писмените разработки на всеки кандидат, по предварително зададена тема. Минимално необходимата оценка е 4.50, иначе кандидатът се къса. Третия е устно разработване на концепция пред комисията. Тук условията са същите.

Софийските доктори хич не се славят като „дашни“ на добри оценки и някои от кандидатите за шеф са силно притеснени. Само за едно отделение, кандидатите са двама. Д-р Близнаков отказа да разкрие, кое е то, както и подробности по конкурса, преди да е дошло времето за него.

Това което се знае е, че категорично отпада изискването за Здравен мениджмънт наложено от предишното ръководство. Това постави под въпрос доста шефове на отделения, защото само единици от тях отговаряха на изискването.

Проблемът нашумя покрай скандалите за шеф на Ортопедия през лятото. Сега, след оттеглянето на титуляра д-р Румен Иванов и отпадането на изискването, няма пречки за д-р Георги Фотев, който вече е подал документите си за шеф на Травматология.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини