От х:

Днес в x:

Доцент от Токуда даде шанс за живот на 3-ма хасковлии

Доц. Неделчо Гергелчев

Доцент д-р Неделчо Гергелчев, неврохирург в столичната болница „Токуда“ диагностицира 3 мозъчни тумора на хасковлии избрали да се прегледат при него. Днес спецът бе в Хасково и преглеждаше в Медицинският център към болницата, предварително записаните пациенти. За 3 часа и половина, минаха 15 души.

3-ма са били с мозъчни тумори изискващи незабавна оперативна намеса. „Този тип тумори трябва да се оперират иначе имат окончателен край“ коментира директорът на МБАЛ д-р Славчо Близнаков, който също е неврохирург. Интервенцията би спасила тези хасковлии.

Д-р Гергелчев е диагностицирал и 5 дискови хернии, на шийни и поясни прешлени. При тях е нямало резултат от консервативно лечение. Препоръчва се операция, но случаите са планови. Подобна е ситуацията и с друг пациент с мозъчна киста, който е поставен под наблюдение.

Всеки хасковлия, който избра да се прегледа при доц. Гергелчев заплати 40 лв. Това е таксата за хабилитиран преподавател, независимо дали преглежда в София или Хасково, уточни д-р Близнаков.

Неврохирурга ще посети Хасково отново, на 16-ти декември.

На 15 и 16-ти пък, други двама софийски специалисти, само че ортопеди, ще преглеждат желаещи хасковлии. Това са докторите Зафиров и Спасов, които работят в първо траматологично отделение на "Пирогов". Записванията за прегледи стават предварително на телефон подаден от болницата.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини