От х:

Днес в x:

НАП пуска за продан 5 кила „царско злато“

НАП ще продаде на търг 5 килограма висококачествени бижута от 22-каратово злато, съобщават от пресслужбата им. 22-каратовото злато е с изключително високо съдържание на благородния метал – 91,6% и само 8,4% примеси. В древността златото със съдържание от 22 до абсолютната чистота 24 карата, се е наричало „царско“. Владетелите са го използвали за да подчертаят ранга си пред златото за простолюдието. За справка - златните монети сечени в древността са с 50 % съдържание на благородния метал.

Накитите са заловени на Митница Свиленград и са конфискувани в полза на държавата. Търгът ще бъде на 13 декември, а дни по-рано – от 7-ми до 9-ти декември кандидат-купувачите могат да ги огледат и отново в същия срок да подадат ценовите си предложения за тях.

Заедно с тях на 13-ти декември в същия търг на НАП Пловдив ще бъдат предложени и около 30 килограма сребърни бижута, разпределени в отделни групи. Желаещите да ги купят могат да наддават както за една, така и за няколко групи, като за всяка трябва да подадат отделна ценова оферта. За да участват в търга, кандидат-купувачите трябва да внесат и депозит в размер на 20% от първоначално обявените цени на изделията.

Всички подробности за двата търга, заинтересованите лица могат да видят в сайта на приходната агенция www.nap.bg в рубриката „Продажби”.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини