От х:

Днес в x:

Мобилизират дрегерите за студентския празник

Масови проверки за шофиране след употреба на алкохол започват пътните полицаи в навечерието на студентския празник 8 декември, предупредиха от МВР. Освен това униформените ще следят за спазване на ограниченията на скоростта, както и за изправността на автомобилите.

Управителите и охраната на заведения за развлечение и хранене ще бъдат предупредени да вземат превантивни мерки за предотвратяване на опити за управление на автомобили от лица в нетрезво състояние.

Полицията призовава гражданите, ако забележат нарушения на обществения ред, условия или действия, застрашаващи сигурността на гражданите по време на студентския празник, незабавно да сигнализират на тел. 112.

За безопасно пътуване по време на предстоящите празници пътна полиция препоръчва на студентите да се погрижат за техническото състояние на автомобила, с който ще се придвижват. При пътуване на по-дълго разстояние - до заведение, хижа или хотел в планината, те трябва да предвидят възможна промяна в метеорологичните условия и да оборудват автомобила със зимни гуми и вериги против сняг, да се уверят, че осветителната и отоплителната система на колата са в изправност и да си осигурят водач с достатъчно опит зад волана. Добре е пътуването да бъде планирано така, че да се осъществи в светлата част на денонощието. Ако празникът е организиран в рамките на града, в който студентите живеят или учат, е най-добре да оставят автомобила и да си спестят притеснения и рискове, препоръчват от МВР.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини