От х:

Днес в x:

Манипулации с бюлетини в Хасково. Бивш шеф-агент на ДС. Преглед на регионалния печат

"Манипулации на бюлетини в Хасково" чело на вестник "Хасковска Марица". 2 дни преди изборите кандидатът за кмет Кина Койнарска протестира, че бюлетината за съветническата и листа е объркана. Възниква въпросът как г-жа Койнарска е разбрала това при условие, че бюлетините са запечатани и никой няма право да ги отваря преди вота в неделя и ги разглежда? Сигналът е подаден часове, след като областната управа предава изборните книжа за съхранение на община Хасково. В този ред на мисли, пише вестника, в Хасково се носят множество слухове за разнасяне на попълнени листи, които са раздавани на избирателя.

Сигнали за попълнени бюлетини, при това много повече от една, бяха получени и в медиите в деня на вота, но по една или друга причина, подалите ги не можаха да застанат пред медиите с имената и лицата си.

Изборната тематика продължава на стр 4. "Договори ли се Георги Иванов с ДПС?" И по-ключовия въпрос-на каква цена? За отговор на първия въпрос се сочат данните от секциите в традиционните крепости на Движението. Например секция 45 до ВиК. Това е район с преобладаващи гласоподаватели от Република, които са мюсюлмани и наричат себе си "турци", е излъчил 48 поддръжника за Танер Емин/ДПС/ и 195 за Георги Иванов. Съседната 43-та секция-Емин взима 41 гласа срещу 171 за Иванов. Точно в този район бяха привикани, според други-арестувани, застъпници на кмета, за които имаше съмнения, че купуват гласове. Конкретно нищо не се доказа, но резултатите от вота са красноречиви, пише "Марица". Извадката по секции става още по любопитна. В 46-та секция Емин взима 9 гласа срещу 127 за Иванов. Това обаче е нищо в сравнение с култовите секции в училище "Раковски". В № 60 съотношението ДПС Иванов е 65 срещу 230, а Иван Панайотов-34, а в съседната 64-та секция, кандидатът за 4-ти мандат записва най-големия си изборен резултат-347 гласа от 467 гласували въобще. Или иначе казано над 80 % ромска любов. В 65-та секция положението е същото 253 за Иванов срещу само 46 за Емин. Вариантите са, че тази бурна подкрепа е заради депеша от Доган, но и че това е самостоятелно решение на местните ДПС лидери. А цената едва ли е само заместник-кметски кресла, а обръчи от фирми, които да използват ресурсите на данъкоплатеца.

Дори самото ДПС нарича успелите да влезнат в бъдещия Обс "бизнес" листа визирайки, че всеки има свои бизнес интереси. И че заради това тежестта на Движението в местинят парламент намаля от 10 на 6 съветници.

Теми извън изборите: "Уникални релефни карти за юбилея на Паисий". По случай 160 годишният юбилей на училище Паисий Хилендарски са подготвени уникални релефни карти на България. Идеята е на 11-токласници в училището, реализирана от края на миналата учебна година до сега.

Днес честваме Димитровден с тържествена литургия в храм "Свети Димитър".

"Салабашев и още трима зад решетките за хероин" водещо на крими-страницата. Стойчо Салабашев е с постоянна мярка задържане под стража след като ден преди изборите бе спипан от антимафиотите с 2.5 кила хероин в колата си. Засечката е станала в областният град. Други трима пък бяха закопчани на границата в изборният ден. Те пренасяли 12.5 кг от дрогата. Счита се че тя била предназначена за Западна Европа.

"Иван Богданов лъсна в ДС като Ивайловски" водещо в "Новинар Юг". Богаднов е известен в Хасково като един от най-дълго управлявалите шефове. Той оглавяваше местната инспекция по труда от 1997-ма до 2010-та година. Бил оперативен работник в Държавна сигурност от 1982 до 1989-та година. Бил в Първо главно управление, което по времето на комунизма се занимавало с външно разузнаване.

"Обират галериите през вечер"-чело. През вечер хасковските галерии пропищявали. Уредниците им идвали в 2-3 часа след полунощ да видят какво се е случило. Полицията не открива следи от взлом. Накрая се оказало, че датчиците на СОТ-а били толкова чувствителни, че засичали летенето на мухите.

"За пръв път от 16 години-кмет без балотаж в Харманли". Кмета Михаил Лисков ги отнесе още на първи тур и взе трети поред  управленски мандат. Не помогна и подкрепата от Христо Стоичков за опонентката му Наталия Пачеманова.

Изборната тематика застъпена с "Васко Атаката подкрепен само от родата". Кандидатът на партия Атака за кмет на Татарево Васил Боянов получи само 28 гласа. Членовете на родата си. Нямаше да е нищо чудно, защото много кандидати за кметове не получиха и това, ако Васко Атаката не бе нашумял с кандидатурата си. Това може би е единственият ром, който е кандидат за каквото и да е било от страна на националистите от Атака.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини