От х:

Днес в x:

Хиляди не успяха да гласуват въпреки желанието си. Преглед на регионалния печат

"Избори 2011: скука с предизвестен победител"-чело на вестник "Новинар юг". В подзаглавие се посочва и големия проблем на вчерашния вот: "Хиляди не успяха да гласуват въпреки желанието си". В някои села, че и в градски секции свършили бюлетините и хората чакали с часове за да им доставят нови. За причините за този резил-нито дума. По важното е че има :

"Полицейски произвол срещу "Новинар Юг". Произвола се състои, че полицай задържал за половин час фотографа на вестника, тъй като последният снимал без разрешение, влючително на самия полицай, въпреки изричната забрана. Задържането се състои във временно отнемане на личната карта. Случката се разиграла в село Динево.

"Забраниха на кандидат градоначалник да гласува" Това е Таня Николова, която нашумя след като първо ОИК я извади от списъците уж за чуждо гражданство, а после ЦИК я върна. Николова емигрирала във Франция през 95-та, но се върнала последната година в Хаосково. Сега обаче се оказало ,че била и служебно заличена от регистрите с гласоподаватели. Така се стига до абсурда да има право да е кандидат-кмет, но да няма право да гласува. Параграф 22.

Що се отнася до самите избори, "Новинар" осведомява само за първите възможни прогнозни резултати , които вчера пуснаха социолозите. Макар да не става ясно точно кои. МБМД даде прогнози от малко над 40 % за Иванов и малко над 23 за Панайотов. Вестникът интерпретира до 43 за Иванов и 22 за Панайотов и обявява че само 3000 гласа делят Иванов от успех на първи тур.

"Хасковска Марица"  дава прогноза за балотаж между Панайотов и Иванов цитирайки по-горното социологическо проиучване-40% на 23 %. Акцентът на вестника за изборите е :" Скандал! Общината отне на села правото на вот". Вестникът цитира Мандра, Въгларово, Брягово и секцията в читалище Заря, като оставени без бюлетини от страна на общината. Според изявление на областният управител, след редакционното приключване на вестника, ситуацията е била същата и в Козлец, Гарваново и Родопи.  В този смисъл е и жалбата на Ирена Узунова срещу общината. По конкретно срещу Кръстина Мандаджиева, която след 16 часа спряла да си вдига мобилният телефон и практически не осъществила навременния поток на допълнителните бюлетини към изчерпаните секции. В някои села, допълнителни бюлетини пристигнаха в 8 без 10 вечерта. Изборите на цялата 5-та страница

"Планиново седмица без ток". това е тополовградско село останало заради виелица на тъмно. Изборите все пак се провели в светла стаичка след намесата на EVN.

"Японец с приза Недялка Симеонова" от конкурса за цигулари

"Спипаха 2.5 кила Хероин в колата на хасковлии", "Откриха 91-годишна удушена в Харманли" други теми от страниците на вестниците.

Това бе накратко днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини