От х:

Днес в x:

Байрямали: Не искам мястото на Атаман, от ДПС съм

„Не искам поста на Мехмед Атаман. Нямам лично отношение към него, но не съм съгласен с политиката, която води.“, каза по повод изключването си от ДПС Али Байрямали. Той отрече обвиненията, че е срещу ДПС и че иска да разцепи движението. „Аз съм от ДПС. Моите критики са единствено към областния председател Мехмед Атаман за провежданата политика на местно ниво, защото той носи отговорността за съставянето на общинската листа. Според мен, след изборите общинските съветници от листата на ДПС ще гонят единствено личен бизнес интерес, подменяйки вота на избирателите.“, изрази още веднъж мнението си Байрямали. Изключването му от редиците на партията било очаквано за него, тъй като познавал маниера на поведение на Атаман.

„Изразих гласно мнението си с ясното съзнание, че ще ме обявят за предател. Но поех отговорността да заявя позицията на недоволните в ДПС“, каза още той.

Според него изключването му е сигнал към членовете, че не бива да изказват мнение, различно от това на областния председател. Както и да бъдат активно ангажирани в предизборната кампания, от която са се дистанцирали.

По думите му изразената позиция и политически пристрастия нямат общо с неговите служебни задължения в Регионалния инспекторат по образование. Той бе упрекнат, че работи в защита на ГЕРБ, чийто кандидат за кмет е шефът му Иван Панайотов.

Али Байрямали допълни, че изключването му е неправомерно. „Не е спазен чл.6, ал.5 от Устава на партията, не е ясно и на основание на коя алинея от чл. 6 е направено това. Озадачаващо е, че предложението за изключването ми е дошло от председателя на младежката организация на ДПС Мюмюн Мюмюн, което, според мен, не е редно.“, обясни още Али Байрямали. По тази причина той ще пише възражение до Областната и Централната контролна комисия на партията.

„Моето изключване няма да промени това, което според нагласите на повечето от членовете и симпатизантите на ДПС-Хасково е наложително - смяна на ръководството.“, заключи Али Байрямали.

 Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини