От х:

Днес в x:

30 годишен кестен се стовари насред ул. „Бяло Море“

Кестенът се бе стоварил напреки на Бяло Море

30-годишно дърво падна от силния вятър напреки на оживената улица Бяло Море. Кестенът се стоварил внезапно около 14.30 часа пред погледа на Йорданка Арнаудова която живее на Бяло море №3. Възрастната жена била на втория етаж и с ужас видяла как дървото се килва точно към нея. „Помислих че ще разбие прозореца и ще ме удари“ сподели стресираната дама. Дървото обаче само изпокъсало кабелите и паднало върху платното. Едрият му ствол блокирал изцяло улицата. „Абсолютен късмет, че някоя засилена кола не се е спускала по стръмната улица“ коментираха хора от квартала. Откакто улицата е асфалтирана преди няколко години, тя е арена на „състезатели“, които карат като бесни, поясниха те. „Ако кола се бе ударила в дървото, щяхте да имате по-голяма новина“ с черен хумор се обърна към журналистите възрастен мъж по домашно облекло.

Екип на хасковската пожарна режеше с моторни резачки ствола за да освободи движението. За 14-тина минути, дървото бе разфасовано.

Най-куриозното е че днес метеорологичните условия далеч не бяха толкова критични, че да падат дървета. За разлика от много общини в региона, в Хасково сняг нямаше, а вятърът макар и силен, бе със скорост 16-17 метра в секунда. Прави около 60 км в час, което се счита за почти обичайно в местния микроклимат.

Г.Христов

За щастие потърпевши бяха само кабелите
Йорданка Арнаудова обясни как е станало всичко
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини