От х:

Днес в x:

Летището в хасковското село Узунджово може да стане терминал за превоз на селскостопанска продукция

„Има инвеститорски интерес към летището в хасковското Узунджово. Испанска фирма иска да изгради тук  терминал за превоз на селскостопанска продукция, който ще оживи икономически региона и ще даде работа на много узунджовци. За съжаление, от община Хасково създават спънки и не издават данъчна оценка на имота. Това бави инвестицията”, заяви на срещата на кандидата за кмет на Хасково Иван Панайотов с жители на Узунджово областният управител Ирена Узунова.

Възобновяването на работата на пустеещото бивше военно летище е една от надеждите на жителите на Узунджово за съживяване на селото.Липсата на работа, както и дългогодишните проблеми с водата бяха след основните въпроси към Иван Панайотов.

„За намаляване на безработните има два начина. Първият е участие на общината в различните програми на агенцията по заетостта. В Димитровград по тези програми работят около 400 души. В Хасково – нито един”, даде пример Панайотов. И уточни: „Това обаче е временно решение. Истинско намаляване на безработицата се постига с трайни работни места, което пък е свързано с инвестиции, с нови цехове, фабрики, с други думи – с насърчаване на бизнеса. Добре известно е, че община Хасково отблъсква инвеститорите с принудителните „дарения”, с тромавата си бюрократична машина, с високите местни данъци и такси. Ние ще променим това”, заяви Панайотов, а думите му бяха посрещнати с овации.

Водата пък бе основният проблем на друго хасковско село – Маслиново, където кандидатът за кмет Иван Панайотов се срещна с избиратели. Водната драма на маслиновци е добре известна, за нея многократно е писано и говорено в медиите. Селото никога не е имало истинско водоснабдяване. През 2007 година, в навечерието на местните избори, е изграден магистралният водопровод, монтирани са електрически помпи, тествани са. Това става със средства от ПУДООС-предприятието на управление на дейностите по опазване на околната среда. Отпуснатите пари, общо около 700 000 лв. са усвоени, но работата е свършена наполовина – остава да се изградят седем улични отклонения, както и връзки към къщите на хората.

В началото на 2011 година общинският съвет в Хасково отпусна средства в бюджета за довършване на водопровода в селото – 240 000 лева. Парите обаче не бяха дадени по предназначение. Вместо за водата на Маслиново, Георги Иванов сключи договор за строителство на нов обреден дом в Хасково, което предизвика буря от негодувание сред общинските съветници инициирани от ГЕРБ. Въпреки скандалите в ОбС, пари за водата на Маслиново не бяха дадени.

Кандидатът за кмет Иван Панайотов, депутатите Иван Петров и Румен Данев, както и кандидатите за общински съветници, гости на Маслиново , отнесоха „благословиите” на маслиновци заради предизборните лъжи през 2007-а.

„През 2007 година ние нищо не сме ви обещавали. Търсете отговорност от тези, които тогава са ви излъгали. Сега обаче поемаме отговорността вода в Маслиново да има”, заяви Иван Петров. Думите му бяха потвърдени от Румен Данев, който каза, че е получил уверенията на министерството, че ще се отпуснат пари за довършване на водопровода в селото. Кандидатът за кмет Иван Панайотов се присъедини категорично към поетия ангажимент.    

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини