От х:

Днес в x:

Наше момиче с бронз от Спешъл Олимпикс в Атина

Областният управител Ирена Узунова до олимпийската шампионка

Гюлджан Иванова от Харманли показа, че отличията не са привилегия само за избрани и записа името си сред победителите в олимпийското състезание за атлети с интелектуални затруднения.

7-класничката от Помощното училище „П.Р.Славейков“ се окичи с бронзов медал на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Атина. Нищо не успя да спре устрема на атлетката за призово отличие и тя завоюва трето място на дълъг скок с впечатляващия резултат 3.33 м.

За забележителния си успех малката олимпийска шампионка от Спешъл Олимпикс бе сърдечно поздравена от областния управител Ирена Узунова. Гюлджан бе първата, която губернаторката покани на Коледния бал на спортните звезди. Поздравителен адрес и спортен екип получи още седмокласничката от администрацията.

На срещата присъства и националният треньор на Спешъл Олимпикс по лека атлетика Димитрина Халилямова, която подготви Гюлджан за надпреварата.

Освен бронзовия медал ученичката приключи състезанието с четвърти място на 100 метра гладко бягане. Само една стотна я дели от резултата на третия в класирането.

На тазгодишната олимпиада се състезаваха 7 500 атлета от 185 държави.

Христина Котларска

Ирена Узунова, Гюлджан Иванова и треньорката Димитрина Халилямова да срещата в областна администрация
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини